Štab: Sve službe u pripravnosti zbog najavljenih padavina 1Foto: Grad Novi Pazar

Štab za vanredne situacije Novog Pazara izdao je naredbu svim službama, javnim preduzećima i privrednim subjektima od posebnog značaja da budu u pripravnosti u narednim danima za koje su najavljene obilne padavine praćene jakim vetrom.

Gradski štab i Sektor za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova u tom periodu delovaće u skladu sa razvojem situacije na terenu, a u narednim danima biće organizovana i dežurstva.

“Shodno potrebama, biće angažovano ljudstvo i mehanizacija, u cilju sprečavanja plavljenja područja, zaštite stanovništva i njihove imovine”, saopšteno je iz Štaba.

U jugozapadnoj Srbiji, na liniji Priboj – Prijepolje – Sjenica – Novi Pazar, u narednim danima očekuje se oblačno vreme sa obilnom kišom i pljuskovima, praćenim jakim vetrom, najavljeno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Predviđaju da će u ovom kraju pasti od 40 do 80 milimetara kiše, dok se sneg očekuje samo na najvećim visinama, onim iznad 1.500 metara nadmorske visine.

Zbog toga je izdato upozorenje na moguća izlivanja bujičnih vodotokova, dok će vodostaji Lima i Ibra dostići granicu redovne odbrane od poplava.

U sredu veče će vetar oslabiti, uz nagli pad temperature, a u noći između četvrtka i petka na jugozapadu Srbije će početi da pada obilan sneg, koji će do petka, 20. januara, formirati pokrivač od 10 do 30 centimetara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari