Stanari naselja Vojvode Vlahovića protestovali zbog višegodišnjih problema 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Stanovnici naselja Vojvode Vlahovića organizovali su danas protest zbog višegodišnjih problema sa kojima se suočavaju i ignorisanja njihovih zahteva u Gradu.

Okupili su se na kružnom toku kod naselja, odakle su se uputiti ka Plavom mostu, a celom trasom na sat vremena biće blokirane saobraćajnice Braće Jerkovića, Vojislava Ilića i Plavi most.

Stanovnik naselja Marko Mladenović izjavio je FoNetu da su nadležni upoznati sa njihovim problemima.

Godinama ukazujemo na sve probleme sa kojima se susrećemo u naselju, ali do sada nismo dobili nikakav odgovor, niti je predloženo bilo kakvo rešenje, rekao je Mladenović.

Cilj današnjeg okupljanja je iskazivanje nezadovoljstva stanovnika naselja položajem u gradu, neispunjavanjem dogovora i obećanja, prevashodno o izgradnji osnovne škole, vrtića, ambulante, pristupnih puteva, kanalizacije, legalne vodovodne mreže, atmosferske kanalizacije, zelenih površina, parkova i parking mesta.

Meštani naselja navode da sve to postoji u Planu detaljne regulacije, usvojenom davne 2005 godine, kao i odluka o obustava izdavanja građevinskih dozvola, jer u naselju ne postoje uslovi za gradnju novih objekata zbog nepostojanja infrastrukture, koju je bio u obavezi da obezbedi Grad.

U naselju živi oko 15.000 stanovnika, od čega oko 2.000 dece, koja svakodnevno do najbliže škole putuju sa dva prevoza, ukoliko u njih mogu da uđu, i idu uskim ulicama bez trotoara.

Skup je podržao i kandidat za gradonačelnika grada Beograda ispred liste „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović.

Inspektori Javnog reda i mira, saobraćajna policija i pripadnici područne policijske stanice obezbeđuju protestno okupljanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari