Stanica u Topčideru spremna za letnju sezonu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Železničke kompanije „Srbija Voz“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ spremno su dočekale početak letnje turističke sezone i povećanje broja putnika u vozovima između Srbije i Crne Gore, saopštili su danas iz „Infrastruktura železnice Srbije“.

Kako navode, iako je stanica Topčider samo privremeno rešenje za prijem i otpremu putnika, „Srbija Voz“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ su se pobrinuli da putnici u ovoj stanici imaju adekvatne uslove i kvalitetnu uslugu tokom ovogodišnje letnje turističke sezone.

„Peron je produžen i asfaltiran, pojačano je reflektorsko osvetljenje, očišćeno rastinje, obnovljen mobilijar, a stanica detaljno uređena. Obezbeđena su i kolica za prihvat i prevoz invalida na području stanice Topčider. Organizovana je elektronska rezervacija mesta i prodaja karata, a svi vozovi polaze na vreme i do sada nisu zabeležene reklamacije putnika na kvalitet železničke usluge“, navodi se u saopštenju.

Oni kažu da je prilaz stanici Topčider osvetljen i obeležen novim tablama (piktogramima) tako da je putnicima jasno naznačeno gde su dve klimatizovane čekaonice u kojima se nalaze blagajna, toaleti i automati sa osvežavajućim napitcima, a u toku su i aktivnosti na otvaranju menjačnice.

Oni su pozvali sve korisnike njihovih usluga da im ukažu na svaki eventualni nedostatak, kako bi uslugu učinili kvalitetnijom.

U okviru ogromnih sredstava koje Vlada Republike Srbije investira u modernizaciju železnice, obezbeđena su sredstva i za savremenu Tehničko-putničku stanicu Zemun, čija izgradnja počinje tokom leta. Po završetku izgradnje Tehničko-putničke stanice Zemun, svi daljinski vozovi koji sada saobraćaju iz Topčidera biće preseljeni u novu železničku stanicu Zemun, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari