Stanovnik Pakovraća traktorom blokirao radove na autoputu Preljina-Požega 1Pakovraće, arhiva Foto: Nova.rsLjubića Sokić

Stanovnik sela Pakovraće kod Čačka Milojko Ćosić treći dan za redom blokira radove na izgradnji tunela „Laz“, koji se gradi u okviru deonice autoputa Preljina-Požega, zahtevajući isplatu kuće koja mu je oduzeta u postupku eksproprijacije.

On je radove na izgradnji tunela „Laz“ blokirao sam, sa traktorom, prikolicom i putničkim automobilom, a blokadu je prijavio čačanskoj policiji i Gradskoj upravi.

Ćosić je rekao agenciji Beta da do sada nije imao nikakvih problema na blokadi i da su mu podršku ponudili brojni meštani njegovog sela Pakovraće, ali i sela Prijevor, Trbušani, Markovica i Lučani.

„Svima sam zahvalio i rekao da nije potrebno da se i oni muče i ‘smrzavaju’, da ću sam blokirati radove na izgradnji autoputa, ali da mi mnogo znači njihova podrška i spremnost da mi pomognu. Od blokade neću odustati dok mi kuću ne isplate, ne verujem više ni u kakva obećanja“, rekao je Ćosić agenciji Beta.

Blokadu je počeo u ponedeljak, jer mu još nije isplaćena naknada za kuću koja se nalazi ispred tunela „Laz“, a bez koje je ostao u postupku eksproprijacije, iako je imao obećanja od nadležnih da će mu naknada biti isplaćena do kraja decembra.

Vrednost Ćosićeve kuće procenjena je pre dve i po godine, ali se on žalio na ponudjenu cenu jer su mu za kuću od 170 kvadrata i pomoćne prostorije od 250 kvadrata ponudili 380 evra po kvadratu.

Pre pola godine Osnovni sud u Čačku je presudio da Ćosiću kuća bude isplaćena po većoj ceni, ali on taj novac još uvek nije dobio. Ćosić, kome je zbog izgradnje autoputa pored kuće i pomoćnih objekata oduzeto i 2,8 hektara zemlje, jedini je stanovnik Pakovraća kome još nije isplaćena oduzeta imovina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari