Starim studentima produžen rok za još godinu dana za završetak studija

Ostavite komentar


  1. Kada smo mi stari studenti upisivali fakultete, u tadašnjem zakonu je jasno pisalo da „vanredni studenti nemaju nikakvo vremensko ograničenje u pogledu studiranja“, a novi zakoni se ne smeju primenjivati retroaktivno. Zato, ako bi nam kojim slučajem i ukinuli pravo na završetak studija, to bi svaki iole bolji advokat mogao bez problema oboriti na Ustavnom sudu.

  2. Takozvani „stari studenti“ koji uglavnom već ulaze u treće doba su samo još jedna od bezbrojnih smejurija Beogradskog univerziteta. To su ljudi koji su upisali studije pre 2005. godine, neretko i tokom devedesetih. Shvatite, ljudi, da se studira četiri godine, eventualno pet ili šest, pa čak i osam, ali se ne studira trideset godina. Niste završili fakultet, ništa strašno, ali prekinite da maltretirate i sebe i druge.

  3. Ja sam isto spadao u „solunce“, ali sam, hvala Bogu, prošle godine završio što isto želim svim starijim kolegama, znam koliko je teško ali uvek je bolje ikad nego nikad…

  4. To mnogo znaci ljudima. Evo kod nas na poslu mnogima zavisi egzistencija jer traze visu strucnu spremu od postojece. Propadose i oni i porodice im ako ne uspeju da nadju vremena za zavrsetak studija. Pa necemo valjda svi zavrsavati SegaMegaGigatrendove?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.