Prvi kontingent humanitarne pomoći međunarodnog karaktera ugroženom stanovništvu Opštine Gornji Milanovac stigao je sinoć od prijateljske opštine Starše iz Slovenije.


Predstavnici Opštine Starše koje je predvodio načelnik civilne zaštite u ovoj opštini gospodin Ivan Paveo isporučili su opštini Gornji Milanovac pomoć koja se sastoji od konzervirane hrane, odeće, obuće, ćebadi i posteljine, pumpi za pranje i izvlačenje vode, gumenih čizama, kabanica. Aktivisti Crvenog krsta u Gornjem Milanovcu će u narednim danima ovu pomoć dostaviti najugroženijim stanovnicima naše opštine.

Načelnik civilne zaštite Ivan Paveo istakao je ovom prilikom da je reč o najhitnijoj pomoći prikupljenoj za veoma kratko vreme i da će verovatno do kraja nedelje biti isporučen još jedan kontingent. Prema njegovim rečima, rukovodstvo Opštine Starše kao i njeni građani veoma brzo su se organizovali kako bi pružili pomoć svojim prijateljima iz Opštine Gornji Milanovac u ovim teškim trenucima, naglasivši da Starše nikada neće zaboraviti na pruženu pomoć Gornjomilanovčana stanovnicima ove slovenačke opštine za vreme Drugog svetskog rata, od kada i datira prijateljstvo između ovih dveju opština.

Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović izrazio je zahvalnost prijateljima iz Slovenije, naglasivši da je u ovim trenucima svaka pomoć dobrodošla i da se očekuju kontingenti pomoći i iz drugih nama prijateljskih gradova i opština – Komune Vefsn iz Norveške, Slovenj Gradeca iz Slovenije i Kumanova, Bitolja i Kavadaraca iz Makedonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari