Staša Zajović za Danas nakon napada na prostorije Žena u crnom: Ovo je očekivano nasilje nad nama 1(Foto: Žene u crnom)

Staša Zajović iz Žena u crnom ističe za Danas da je najnoviji napad na ovu nevladinu organizaciju “očekivano nasilje nad nama”.

Na ulaznim vratima Žena u crnom nepoznati počinioci su crnim sprejom ispisali “kurve u crnom”, ”Ratko Mladić” i pet simbola “Samo sloga Srbina spasava”.

Staša Zajović za Danas nakon napada na prostorije Žena u crnom: Ovo je očekivano nasilje nad nama 2
Staša Zajović (Foto: FoNet/ Božana Pavlica)

Zajović ističe za naš list da ovo nije ni prvi i sigurno neće biti poslednji u nizu napada na Žene u crnom, ukazujući da je nasilje prema ovoj organizaciji iz ugla mnogih poželjno i opravdano.

– Do sada nijedan slučaj napada na nas nije rešen u našu korist – naglašava Zajović.

U saopštenju koje je ranije objavljeno, Žene u crnom su podsetile naglašavaju da sadašnji politički režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima.

“Pre svega sa onima koji u svom mišljenju i delovanju zahtevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore pomenuti nije bio samo nemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik”, ukazuju Žene u crnom.

Centar za razvoj demokratskog drustva Europilis napisao je na svom Fejsbuk profilu da najoštrije osuđuje „divljačko, nacionalističko i mizogino“ ispisivanje grafita na prostorijama Žena u crnom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari