Stefanović: Danilo Vučić nema nikakve veze sa bilo kakvim kriminalom 1Foto: Foto: FoNet/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljević

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, izjavio je danas da Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, „nema nikakve veze s bilo kakvim kriminalom“.

Objavljivanje na portalu KRIK fotografije na kojoj je sin predsednika Srbije u društvu Aleksandra Vidojevića, navodnog pripadnika „Kavačkog“ kriminalnog klana, Stefanović je ocenio da je u pitanju „zločinačka namera čija je suština da kriminalizuju Danila Vučića i ugroze mu život“.

„Ne samo što taj pokušaj kriminalizovanja ne potkrepljuju bilo kakvim dokazom, niti indicijom, već rade još opasniju stvar tvrdeći da Danilo poznaje nekog iz jednog klana, pa ga onda ovi iz drugog klana vide kao legitimnu metu. Time ugrožavaju njegov život i sigurnost“, naveo je ministar za TV Pink.

Ocenio je da „takav obračun sa nečijom decom nikada nije viđen“.

„Đilasovu decu niko nije pominjao imenom, a Danila proganjaju po imenu i prezimenu i to čine vrlo sinhronizovano“, kazao je Stefanović.

Dodao je da je „u vreme“ Dragana Đilasa „cvetao kriminal“, a da je vlada Srbije čiji je prvi potpredsednik bio Aleksandar Vučić, „počela obračun s kriminalom i korupcijom“.

„Zahvaljujući tome, danas imamo slobodne ulice s kojih smo uklonili kriminal. Gde danas imate nekog kriminalca koga policija ne sme da dohvati, kako se taj zove?“, pitao je ministar i dodao da je stepen kriminaliteta u Srbiji opao za 67 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari