Stefanović: Đukanović istovremeno u ulozi advokata, tužioca i medijskog uposlenika 1Printscreen

„Vladimir Đukanović (funkcioner SNS i advokat Dijane Hrkalović, prim. aut.) je jedan deo medijske i političke hobotnice koja plasira ovakve laži. On se u isto vreme nalazi i u ulozi advokata, i u ulozi tužioca, i u ulozi medijskog uposlenika, nalazi se u svim ulogama“, rekao je ministar odbrane Nebojša Stefanović u svom video obraćanju povodom optužbi koje je na njegov račun iznela bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, koju Đukanović zastupa na sudu.

Ministar odbrane (u tehničkom mandatu) Nebojša Stefanović je u video izjavi, koju je Ministarstvo odbrane prosledilo medijima jer nisu mogli da je postave na Jutjub kanal kako je prvobitno najavljeno, najpre rekao da više od godinu dana odgovara na „svaku laž“ koja se pojavi u javnosti u vezi s njim, ali i kao udar na državu.

„Ali sam se danas pre svega obratio vama jer želim da raskrinkam svaku laž koja je u poslednjem periodu izgovorena na moj račun i koju akteri tih mafijaško-medijskih hobotnica ne mogu konzistentno da izgovore“, naveo je Stefanović.

Stefanović je posebno naglasio ulogu Vladimira Đukanovića, advokata i zastupnika Dijane Hrkalović, koji je ujedno i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, u slučaju koji se protiv njega kreira u javnosti.

– Jedan od aktera svih ovih dešavanja je i advokat okrivljenih koji se pojavljuje u procesima i televizijskim emisijama i koji je jedan od onih koji orkestriraju kampanju protiv onih koji se suprostavaljaju njegovim biznis i političkim interesima – njegovim lično, jer ovo nisu ni interesi države ni stranke. Radi se o Vladimiru Đukanoviću, naglasio je Stefanović.

On je podsetio da se Đukanović tek nekoliko godina bavi advokaturom a da je svoju karijeru zasnivao i gradio isklučivo zahvaljujući pritiscima na državne institucije i to sa pozicije političara, člana Visokog saveta sudstva i nekoga ko utiče na izbor sudija.

Stefanović je dodao da se Đukanović često u javnosti „brani“ od optužbi za sukob interesa i nespojivost advokatske i političke uloge tako što ističe da je novim ustavnim amadmanima omogućen nezavisan izbor sudija i tužilaca. A prema rečima Stefanovića, upravo se Đukanović „rukama i nogama“ borio da ti amadmani ne budu usvojeni.

– On je nastupao javno protiv onoga što su govorili predsednik Vučić i republika Srbija i Srpska napredna stranka, braneći čvrsto, ne neke principe nego svoje biznis interese, naglasio je ministar odbrane u tehničkom mandatu.

Stefanović je naglasio i da Đukanović u televizijske emisije dolazi kao politički funkcioner i to vreme na televiziji koristi da bi branio svoje biznis interese, što je ilustrovao snimcima nastupa Vladimira Đukanovića u pojedinim TV emisijama u kojima je on govorio negativno o Dijani Hrkalović u periodu dok on nju nije zastupao.

– Od ljudi koje je nazivao bezmalo kriminalcima, on je postao njihov zaštitinik. Ako Vladimir Đukanović misli da ste vi krivi, onda ste vi krivi, naglasio je Stefanović.

Podsetimo, Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a, kojoj je direktno nadređeni bio Nebojša Stefanović kao tadašnji ministar policije, optužena je za krivično delo trgovine uticajem. Od podizanja optužnice i hapšenja, Hrkalović je prvo zastupao advokat Sead Spahović i  njegov tim i u tom periodu Hrkalović nije govorila ništa negativno o svom nekadašnjem šefu Stefanoviću,

Kasnije, kada je slučaj „preuzeo“ Vladimir Đukanović, Hrkalović je puštena da se brani sa slobode i izjasnila se da je sve što joj se stavlja na teret radila po nalogu Stefanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari