Stefanović: Istraga o eksploziji je u toku 1Foto: Fonet/MUP

Istraga o eksploziji automobila u pokretu do koje je došlo u sredu na Voždovcu je u toku, izjavio je za RTS ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i istakao da u drugom incidentu, koji se
istog dana dogodio u Jajincima, nije bilo eksplozije već se kombi zapalio zbog neispravnih instalacija.

Stefanović je apelovao na učesnike javnog života – medije i javne ličnosti – da ne šire lažne informacije i da ne plaše ljude zarad senzacionalizma.

Kako je naveo, oko eksplozije na Vioždovcu, policija ima određena saznanja, koja se vezuju za prethodni period, o povređenom iz tog vozila, a koji je bio dovoрen u vezu na narko-trafikingom u 2004, 2005. i 2006. godini.

Upitan da li postoji veza između tog incidenta i ubistva koje se nedavno dogodilo u Beogradu na tramvajskim šinama, Stefanović kaže da, osim sumnje da su oba dela vezana na nakro-trafiking, nema druge indicije da su ta dva dela povezana.

„Ali je dobro što je policija brzo uradila svoj posao… Počinioci tog prvog dela su uhapљeni, pronađen je osumnjičeni koji je predat tužilaštvu“, rekao je ministar.

Osvrnuvši se na joљ jedan incident u Jajincima, Stefanović je naglasio da se ne radi ni o kakvoj eksploziji i da je to bila potpuno lažna vest s pokušajem da se napravi „velika priča“.

„Dostavno vozilo jedne cvećare se zapalilo zbog loših instalacija. Ljudi su pozvali vatrogasce, koji su ugasili vozilo. Nikakvih detonacija ni eksplozije nije bilo“, objasnio je on.

Stefanović napominje da se ne može sprečiti izvršenje svakog krivičnog dela, ne samo u našoj zemlji, već bilo gde, ali ukazuje da Srbija ima značajno povoljnije statistike u odnosu na većinu zemalja Zapadne Evrope. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari