Dan primirja obeležen polaganjem venaca na više mesta

Ostavite komentar


  1. Valjda dan kada smo počeli da brojimo preostalog življa posle izvršenog genocida nad Srbima kada su nas ubijali i čerečili ne samo Germani već svi susedni narodi, osim Rumuni i Grci. Pogunlo 62% radnosposobnog stanovništa, od koga 56,7% muških glava; znači 38% dece i odrasli a nemoćni; 28% od cele populacije Srba.
    Svetski istoričari znaju istinu – Prvi svetski rat je bio potreban Berlinu i Vijeni. A to su znali dva največa srpska lopova, barem do tada, kralj Aleksandar i Nikola Pašić. Zato su praznili državnu kasu za svoje potrebe – kupujući imanja po celoj Jugoslaviji. Dok su majoru Vojinu Tankosiiuću, pripadniku „Crne Ruke“ naredili da uvežbava pripadnike „Mlade Bosne“ u Beogradu. A kada je trebalo da prenoće lagali bi ih, neka se snađu sami, jer se plaše da ih ne primete austrisiki špijuni. Iako su tokom noći austriski reflektori sa Bežaniake kose špartali gradom prateći visoke službenike Ruske ambsade. A osvetljavali su i pijacu na Zelenom Vencu u i na čijim tezgama su spavali Gavrilo Princip i njegovo društvo iz Sarajeva.
    Dok je državna mafija, kakvu i sada imamo, predvođena kraljem Aleksandrom i Pašićem, potrošila državni buđet zbog čega su sa radošću dočekali Rat, kada nije bilo para ne samo za oružje i municiju, već ni za odeću i obuću za regrute.
    Da nije tokomm Prvog velikogo rata izvršen stravičan genocid nad Srbima, nebi danas i tri decenije unazad, osim vreme dr Zorana Đinđića, vladali Srbijom onakvi kakve ih je opisao Vojvoda Stepa Stepanović kada ga je hrabri vojnik, previđen da pogine, pitao tokom rata:“Vojvodo, ša će biti sa nama?“ Dobio dogovro:“Pametni, dobr i vredni će stradati, a ostaće protuve, prevaranti, secikese koji će vladati Srbijom.“
    Sada znate ko to slavi i zašto. Upravo ubrzaano nestjemo. Pre tri meseca nam javiše da je preko 400.000. srpske mladeži dobilo nemačkao državljanstvo.
    Zato možete da čujete kako viču i zdanju na Andrićevom Vencu i u zdanju, nekada, Narodne skupštine onaj povik Pavla Vujisića, u filmu „Ko to tamo peva“, kako viče svom budalastom sinu za volanamo dotrajalog autobusa: „VOZI MIŠKO !“ Tj, „Slavimo nestajanje Srba!“

  2. Ne znam sta je sa Danasom ali da ne sme da objavi da je od tada pocelo nase prekrajanje istorije od strane zapada do danas u cemu je fazon , da li Danas vidi sta se radi ili ne vidi. Da li makar dok smo mi svedoci vidi kako iz godine u godinu pokusavaju da nam skroje po njihovoj meri sve pa cak i da smo genocidni, ako ne vidi od tada sta je sve bilo neka gleda sada dok su svedoci ili dzaba ja gubim vreme ?.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.