Stefanović posetio porodicu potpukovnika poginulog u Kongu 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Darimir Banda/DS

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je danas posetio porodicu potpukovnika Vojske Srbije Dejana Stanojevića koji je poginuo u Demokratskoj Republici Kongo.

Stefanović je naveo da će Ministarstvo i Vojska Srbije (VS) pružiti porodici svu neophodnu pomoć i da će dostojanstveno čuvati uspomenu na Stanojevića.

„U ovim teškim trenucima hoću da pokažemo najveće poštovanje za čoveka koji je dao svoj život za vrednosti i ideale svoje zemlje, služeći u misiji koja obezbeđuje mir“, rekao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Potpukovnik Stanojević je juče, sa još sedam pripadnika Misije Ujedinjenih nacija u DR Kongu (MONUSCO), poginuo pri padu helikoptera tokom redovnog izviđanja iz vazduha na istoku te zemlje.

Stanojević, rođen 1979. godine, u Vojsci Srbije je bio od 2002, a u misiji UN u Kongu od 24. oktobra prošle godine. Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a imao je suprugu i dvoje maloletne dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari