Stefanović prisustvovao pokaznim vežbama policijskih jedinica u Kuli 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Kuli pokaznim vežbama više policijskih jedinica polaznika 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i najavio da će MUP nastaviti sa obukom i opremanjem, jer želi da policajci imaju najbolje uslove i opremu u rangu sa najboljim svetskim jedinicama, saopšteno je.

Stefanović je poručio budućim policajcima da je to dobra prilika da vide kako se njihova teorijska znanja primenjuju u praksi i dodao da je od velike važnosti da polaznici centra od svojih budućih kolega saznaju nešto više o Specijalnoj antiterorističkoj jedinici, Žandarmeriji, Policijskoj brigadi, Interventnoj jedinici 92, Jedinici za obezbeđenje i drugim jedinicama policije.

On je, sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, obišao sve radne tačke na pokaznoj vežbi i taktičko-tehničke zborove na kojima je bilo izloženo naoružanje i oprema, nakon čega su zajedno konstatovali da pripadnici policije danas imaju značajno bolju opremu, vozila, uniforme i naoružanje.

Nakon vežbi, Stefanović je pohvalio i novi pristup u programu obuke tog centra.

„Centar za osnovnu policijsku obuku svake godine unapređuje svoj program. Oni nisu ljudi koji dozvoljavaju da nešto što je bilo aktuelno pre pet ili deset godina bude aktuelno i danas, već prilagođavaju obuku savremenim uslovima delovanja policije i zahvaljujući tome budući policajci pored teorije imaju dosta prilika da vide i praksu“, rekao je.

Polaznicima 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku danas su u Kuli svoje sposobnosti, kroz različite vežbe, prikazali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Jedinice za obezbeđenje, Policijske brigade, Uprave saobraćajne policije i Interventne policije 92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari