Stefanović: Usvajanjem zakona nasilje se više neće tolerisati

Ostavite komentar


  1. Treba pooštriti maksimalno kazne, i zakon mora biti isti za sve, jer za nasilje opravdanje nema.

  2. Министар полиције, заједно са својим каднидатима за директора полиције – "Ужичанственима", почео је и да прети. Мора да је, најзад открио ко се крио под маскама у рушењу "Савамале" па је зато решио да нам објави њихове фотографије, личне карте и ЈМБГ бројеве,без помоћи Бебе Поповића. Дивно. Српски комунисти се надају да је министар схватио, да је прошло то време у коме је један Савезни министар полиције – Зоран Живковић и Републички министар "Повленске магле" преживео атентан на премијера, а први је чак и аванзовао у премијера, и нису ништа одговарали. Њему, изгледа, још нико није јавио да су се времена радикално променила и да се премијер Вучић, неће тако лако убити уз неку евентуалну помоћ "Ужичанствених" Српски комунисти то сигурно неће дозволити и неће као пре, само писати Влади да ће премијер Ђинђић бити сигурно убијен – и то пет пута, а да при томе нико из Владе ништа не предузме.

  3. Ma nemoj! U postojećem zakonu o porodici postoji deo u kome se nasilnik ima udaljiti iz stana…………

  4. Kada ministar u startu kaže "a pogotovo" znači da je u startu nešto (porodično nasilje) neprihvatljivo, a ostalo nasilje – pa izvinite, ne biste baš tako trebali, nadam se da više nećete tući (komšije, nepoznate, …). I najlošiji zakon koji se primenjuje je bolji od najnovijeg, najpravednijeg, najpoštenijeg – koji se ne sprovodi.

  5. Ozbiljan je problem u pitanju.Treba podržati napore ove vlade da sa tim izađe na kraj. Žene su ovde tradicionalno diskriminisane

  6. Nadam se da će usvajanje ovog zakona uticati na promenu svesti ljudi o tome koliko je nasilje štetno po odnose u porodici i generalno u društvu.

  7. Taj zakon ce biti pravo osvezenje,niko ne treba da trpi maltretiranje,bilo to psihicko ili fizicko,tim zakon ce svako imati hrabrost da prijavi nasilnika jer ce znati da ce dobiti zasluzenu kaznu

  8. Ovakve vesti me zaista raduju. Posle onolkko porodicnih tragedija moralo je nesto da se uradi…

  9. Ni do sada se nasilje u porodici nije tolerisalo ali ne treba zaboraviti da smo mi još patrjahalna sredina.

  10. Zakon će doneti novine ali ostaje na porodicama i Centrima za socijalni rad da puno toga objasne gradjanima kako ne bi dolazilo do podnošenja krivičnih prijava za nasilje u porodici.

  11. Spremnost vlade da se uhvati u kostac sa nasiljem i stane na put takvom vidu ponasanja je za svaku pohvalu. Polako ali sigurno novi zakon ce promeniti i svest gradjana da takva ponasanja i prijave.

  12. Radi se o dobrom zakonu cijom bi primenom nasilnici bili strogo kaznjavani bez mogucnosti pomilovanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.