Štete od nevremena u užičkim selima oko 350 miliona dinara 1Foto: Privatna arhiva

Štete od nevremena, koje je krajem maja zadesilo sela u Lužničkoj dolini kod Užica, prema prvim procenama, iznosi oko 350 miliona dinara.

Nakon jake kiše i grada, 26. maja, vanredna situacija je proglašena u Karanu, Lunovom Selu, Ribaševini, Trnavi i Gostinici.

Miloš Milivojević, direktor JP Užice razvoj, saopštio je da su najveće štete na putnoj infrastrukturi i poljoprivednom zemjištu.

U tim selima, kazao je, „oštećeno je više od 70 putnih pravaca, čija sanacija će koštati oko 63 miliona dinara“.

„Oko 80 miliona dinara“, dodao je, „potrebno je za sanaciju mostova i korita reke Lužnice, a najveća šteta“, kako je rekao, „od oko 200 miliona dinara je na poljoprivrednim površinama“.

Naveo je da je JP Užice razvoj „sačinilo izveštaj o štetama na putnim pravcima, da se trenutno teren rašćišćava i da je u toku sanacija najurgentnijih tačaka, kako bi se obezbedila prohodnost i neophodna komunikacija“.

Izveštaji sa procenom štete, kaže, upućeni su nadležnim ministarstvima i Sektoru za vanredne sutuacije i dodaje da grad očekuje pomoć od države, a da će u narednim danima biti utvrđeni načini za pomoć poljoprivrednicima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari