Stigle prve bebe vantelesne oplodnje iz sistema RFZO 1Foto: Aleksandra Miletić

Više od polovine žena koje su tokom marta i aprila obavile vantelesnu oplodnju u privatnoj klinici SBG „Jevremova“ o trošku RFZO postale su mame.

Od 67 pacijentkinja koje su prošle kroz program, njih 36 je začelo i iznelo trudnoću do kraja, a „Jevremova“ je tako postala bogatija za 45 beba među kojima je i devet parova blizanaca.

 „Već više od 25 godina svoje znanje stavljamo u službu reproduktivnog zdravlja i borbe za potomstvo, a saradnja sa RFZO je još jedan način da damo svoj doprinos dolasku što većeg broja beba na svet. I posle toliko vremena i dalje je svaka klinički potvrđena trudnoća za nas velika radost, a uspešno izneta trudnoća potvrda svih naših zalaganja. Hvala parovima koji su se odlučili da poverenje poklone baš nama. Prošlog meseca obavili smo i poslednje postupke IVF procedura, pa verujemo da će lepih vesti u narednim mesecima biti još više, rekla je dr Ana Crnobarić Obradović, direktorka „Jevremove“.

Dr Crnobarić Obradović navodi da je SBG „Jevremova “ tokom 2016. obavila 431 postupak vantelesne oplodnje u okviru sistema RFZO i da će se do septembra znati ukupan broj ostvarenih trudnoća. 

 „Saradnja privatnog i državnog sektora najbolji je način da udruženim snagama pomognemo brojnim parovima da postanu roditelji. Uključenje privatnih klinika u sistem RFZO značajno rasterećuje državni sistem, i mnogim parovima pruža priliku da ne budu samo brojevi na dugim listama čekanja za IVF u državnim klinikama“, navodi dr Crnobarić Obradović.

Dobri rezultati, ali i uspešna saradnja biće nastavljena i u ovoj godini jer je „Jevremova“ potpisala ugovor za postupke vantelesne oplodnje preko RFZO i u 2017. Za sada je 101 pacijentkinja iz sistema RFZO odlučila da postupak oplodnje u ovoj godini vodi iskusni lekarski tim iz „Jevremove“.    

Za više od četvrt veka koliko postoji, u „Jevremovoj“ je začeto više od pet hiljada dece koja su usrećila brojne porodice i doprinela podmlađivanju demografske slike Srbije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.