Stipendije za subotičke đake deficitarnih zanimanja 1Foto: Fejsbuk stranica Tehnička škola "Ivan Sarić" Subotica

Grad Subotica raspisao je konkurs za dodelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, koju može da dobije 30 đaka.

Stipendije se dodeljuju za školsku 2023/2024. godinu i isplaćuju se u 10 jednakih mesečnih rata u iznosu od 5.000 dinara.

Stipendiju mogu da ostvare učenici prvog razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke i to oni koji se upišu na smerove vozač motornih vozila, bravar-zavarivač i električar u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”, kao i na smerove dekorater zidnih površina, keramičar-tepacer-pećar, rukovodilac građevinskom mehanizacijom, operater osnovnih građevinskih radova i operater za izradu nameštaja u Politehničkoj školi.

Uslovi koje učenici treba da ispune su da su državljani Srbije i da prvi put upisuju prvu godinu srednje škole kao redovni učenici.

Prijavu za konkurs zainteresovani kandidati mogu preuzeti u Gradskom uslužnom centru i na zvaničnoj sajtu Grada Subotice, u odeljku “Konkursi i oglasi”.

Prijave za dodelu stipendije kandidati treba da dostave u zatvorenoj koverti Komisiji za dodelu stipendija sa naznakom “Prijava za konkurs za dodelu stipendija učenicima prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke”, predajom u Gradski uslužni centar ili poštom.

Konkurs je otvoren do 4. avgusta, a dodatne informacije zainteresovani kandidati mogu dobiti u Sekretarijatu za društvene delatnosti, Trg slobode 1, treći sprat/305 ili pozivnom na broj telefona 024/626-883.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari