Sto pedeset hiljada dinara u humanitarne svrhe 1Užice Foto: N. Kovačević

Grupa Amadeus bend, koja će nastupiti na užičkom trgu 3.januara, odlučila je da se, nakon pritisaka javnosti i peticije Užičana, odrekne dela honorara za taj nastup u iznosu od 150.000 dinara i da taj novac uplati u humanitarne svhre.

Za organizaciju kompletnog koncerta iz gradskog budžeta biće plaćeno 900.000 dinara, od čega je za nastup te grupe planirano 490.000 dinara.

To je za Danas potvrdio Petar Blagojević, gradski većnik, objasnivši da su se čalnovi Amadeus benda sa predstavnicima gradske vlasti dogovorili da se odreknu 150.000 dinara u humanitarne svrhe.

– Amadeus bend će 65.000 dinara odvojiti za kupovinu posteljina i dušeka u porodilištu užičke bolnice, a ostatak novca, zajedno sa prilozima koji će se prikupljati na koncertu, biće iskorišćen za izgradnju lift-platforme za Užičanku Doris Bošnjaković – rekao je za Danas Blagojević.

U Užicu neće biti novogodišnjeg slavlja, pa je gradska vlast za 3.januar najavila koncert Amadeus benda. Građani su pokrenili peticiju i tražili da se on otkaže, a da se 900.000 dinara budžetskog novca preusmeri za pomoć siromašnoj i bolesnoj deci. Međutim, gradska vlast je poručila da neće otkazati taj nastup, jer bi morala da plati penale, zbog neispunjenih obaveza iz ugovora sa izvođečem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari