Stočar tvrdi da je zemlju na Krčedinskoj adi zakupio Marijan Rističević, on negira i najavljuje tužbu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Jedan od stočara koji ima svoje životinje na Krčedinskoj adi, Milenko Plavšić, kaže da je zemlju na toj lokaciji zakupio Marijan Rističević, političar iz redova vladajuće koalicije. Rističević je negirao ove navode i najavio mogućnost tužbe.

Krčedinska ada u vlasništvu je države, ali stočar Plavšić tvrdi da ju je zakupio Marijan Rističević, piše poral Nova.rs.

„Otkad je Rističević došao ovde na pašnjak, on pljačka i državu i narod, pa i nas stočare. Od 2020. godine su nam pokrali oko sto krava, junadi…“, rekao je Plavšić, prenosi Nova.rs.

Dodao je da mu je čak ukradena i skela kojom je prevozio stoku. Kako kaže, ne želi da traži saglasnost da pomera životinje od Rističevića, jer su to, naglašava, njegove životinje.

S druge strane, Rističević za Nova.rs kaže da su ovi navodi netačni.

„Ne, nikada se nisam s njim sreo, nikada ga video, nikada čuo, nemam zakup zemljišta na Krčedinskoj skeli, a ako je tako nešto izjavio, podneću tužbu nadležnom sudu“, navodi Rističević.

Krda goveda i konja su već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, zarobljena na Krčedinskoj adi. U međuvremenu su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa vlasnikom životinjama odneli hranu.

Milenko Plavšić danima je tražio pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na kopno, tvrdeći da će životinje u suprotnom uginuti jer nemaju mogućnost za ispašu zbog visokog vodostaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari