Stojiljković: Deci smo prepustili kada će se vratiti u školu 1Foto: Nova

Povratak đaka u klupe Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ posle nezapamćenog zločina izazvalo je podele i među roditeljima učenika koji pohađaju tu školu, ali i u javnosti. Da li je povratak potreban sada i da li đaci uopšte treba da se vrate?

Novinar i psiholog Miša Stojiljković otac je dvojice dečaka koji pohađaju Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, gde se 3. maja dogodila nezapamćena tragedija kada je učenik te škole ubio devet đaka i čuvara škole. U vreme pucnjave Stojiljkoivćeva deca su bila na spratu iznad, prenosi Nova.rs.

„Mi nismo ni znali šta se desilo kada su nam se javili da su izašli iz škole i da su na putu do kuće. Tek naknadno smo saznali šta se desilo. Mi smo se rukovodili njima. Nama su oni bili vodič. Pričali smo mnogo o tome i supruga i ja. Supruga je takođe psiholog, psihoterapeut, mi smo slušali decu i kada je došlo vreme da se priča o odlasku u školu, mi smo ih pitali da li hoće i obojica su rekli da hoće“, rekao je Stojiljković.

Njegov stariji sin ide u 8. razred, mlađi u 5. Iz odeljenja u koje ide mlađi sin Miše Stojiljkoivća su bile dve devojčice koje su stradale na ulazu u školu, koje su bile dežurne tog dana.

„To odeljenje se pod malo drugačijim uslovima vratilo na nastavu, ali su obojica rekli da to žele. Mi smo se time negde rukovodili, ali i zahvaljujući znanju koje smo stekli na fakultetu. Starijem je trebalo svega nekoliko dana, mlađi koji je bio pogođen na drugi način, malo više je vario tu odluku, ali posle desetak dana je rekao da bi on mogao da se vrati“, objašnjava Miša Stojilkjović, psiholog i otac dvojice dečaka koji su učenici škole „Vladislav Ribnikar“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari