Stojković tražio od dekana da preispita odluku

Ne prestaju reakcije na ujdurmu oko smene svetski poznatog genetičara sa mesta šefa Katedre za matične ćelije

Ostavite komentar


  1. A kao pitaju se zašto stručnjaci odze iz srbije, nego, da vam javim da sam upravo prestao slati komentare i B92 iz sličnih razloga kao i RTS-u!

  2. Poništeno je rešenje o smeni prof. Stojkovića, verovatno pod pritiskom javnosti i savesti, ukoliko je iole ima dekan. Dekan Fakulteta medicinskih nauka (FMN) u Kragujevca, dr Vladimir Jakovljević, je od reči u vezi smene prof. dr Miodrag Stojković, svetski priznatog genetičara, osim u našoj zemlji. Naime, kako se kaže dekanu tako menja i rešenje. Ovakvo nipodaštavanje stručnosti i naučnosti naših kadrova odražava se na odlaska 300 lekara godišnje i iznad 30.000 mladih kadrova vani. Na kraju biće nam kriv đavo, a rad i odlučivanje nesposobnih rukovodilaca klimoglavaca. Na Kragujevačkom univerzitetu još se nije stišala afera u vezi bivšeg rektora prof. Anastasijevića i njegovog sina, afera na Pravnom fakultetu, a javlja se nova.

    1. Zasto ne objavite spisak fantomskih (porodicnih) clanova Katedre za maticne celije koja ne postoji i nikada nije ni formirana. Dokaz za to je i naredna sednica NNV Medicinskog fakulteta gde je prvi put najevljeno formiranje katedri na doktorskim studijama (zakazana za 27.2.2019). Predhodni rektor Arseniejvic je aljkavo radio i samostalno proglasavao katedre bez saglasnosti veca i posptavljao sebe i svoju familiju za clanove katedri koje ne postoje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.