Stomatolozi odgovaraju Danici Grujičić: I mi možemo da se bavimo estetskom hirurgijom

Ostavite komentar


  1. Rak rana našeg zdravstvenog sistema je inače hroničan a sada i vanredno velik nedostatak lekara specijalista. Ljudi su bolesni i izmrcvareni a ne mogu zbog toga da se leče. Pod hitno treba osposobiti sve nephodne specijaliste i doneti zakone, pravilnike, šta god, da nakon specijalizacije moraju da rade bar 10 god u državnoj službi. Inače školujemo kadar o trošku budžeta za rad u inostranstvu ili u privatnom sektoru. Ja kod gastroenterologa ne mogu nikako da dobijem termin već 2 god. Bezuspešno me leči opšta praksa jer nemam novca za privatnika.

  2. Gospodjo ministarka,Ja sam zidar pa sam resio da stavljam implantante.Zavrsio sam dvonedeljni kurs za to.

  3. Držite vi zuba, i ne mešajte se u estetsku hirurgiju. 90% stomatolaga ne zna ni prvu pomoć kod anafilaktičkog soka, a da ne govorim o CPR.

  4. Ministarki smeta što se dr stomatologije bave određenim procedurama antiage medicine( na koje po Zakonu imaju pravo), a ne brine je lažna diploma Medicinskog fakulteta iz Kosovske Mitrovice. Razočarana sam u ovu izjavu ministarke Grujičić i kao dr stomatologije i kao stanovnica R Srbije.

  5. Stomatolozi ne treba da se bave ovim, jer bi po tome onda i spec.plasticne i rekonstr.hirurgije mogli da se bave ugradnjom zubnih implantata i sl.

  6. Nema sta da se bune kolege stomatolozi, isto vazi i za kolege lekare, koji nisu kompetentni za antiejdzing…Koleginica fizijatar se bavi antiejdzingom, svaki dan na TV, a ko ce onda da radi fizikalnu terapiju i rehabilitaciju?! Da li ja, dermatovenerolog ili,mozda, kolega plasticni hirurg? Ajte, molim vas, kolege da svi radimo svoj posao! Ako je zakon nesto tako i dozvolio a vidimo da to u praksi ne valja, promenimo zakon. Naravno, posebna su prica oni nemedicinske struke koji nam se mesaju u posao, ali prvo pocistimo svoje dvoriste!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.