Stotinak ljudi protestovalo u centru Kruševca, 15 minuta blokirana glavna ulica 1Foto: Stanislav Milojković (Arhiva)

Stotinak Kruševljana protestovalo je danas u centru tog grada i na po petnaestak minuta je na dva mesta blokiralo saobraćaj, najpre na pešačkom prelazu kod Policijske uprave, a potom kod Trga glumaca.

Okupljanje građana je na Trgu glumaca počelo oko 13.30, da bi pola sata kasnije krenuli u šetnju trotoarom glavne gradske ulice.

Nakon što su prošli pored Skupštine Grada, na pešačkom prelazu nedaleko odatle, ispred Policijske uprave, ostali su da stoje petanestak minuta.

Građani su se, opet trotoarom, vratili do Trga glumaca, gde su takođe na pešačkom prelazu, stajali petanestak minuta blokirajući saobraćaj, nakon čega je protest završen.

Pred početak šetnje jedna od učesnica protesta, profesorka književnosti Duška Milosavljević kazala je okupljenima da se boji „onog zlatnog doba koje nam se sprema, kada će u stvari doći da nam pokradu sve što imamo“.

„Mi hoćemo da ovo bude zemlja za nas, za sve naše ljude, zemlja za našu decu, a ne za investitore“, kazala je ona, pozvavši okupljene u šetnju.

Demonstranti su izjavili da su se okupili kako bi sprečili da kompanija Rio Tonto vrši iskopavanje litijuma u Jadru, a nosili su transparente „Srbija nije na prodaju“ i „Niko ne sme da nas truje“

Policija nije reagovala tokom blokade saobraćaja, njeno prisustvo nije bilo vidljivo, a protest je protekao bez incidenata.

Sva dešavanja u vezi sa današnjim protestima u Srbiji pratite u našem blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari