Strahinja Trivković iz Treće beogradske gimnazije pobedio na nacionalnom takmičenju iz engleskog jezika na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1Foto: Akademija umetnosti Novi Sad

Pobednik finala nacionalnog takmičenja iz engleskog jezika na Akademiji umetnosti u Novom Sadu pod nazivom „Pojas i put“ na temu “Artificial intelligence, a blessing or a curse?” je Strahinja Trivković, đak trećeg razreda Treće beogradske gimnazije.

Strahinja će na svetskom takmičenju koje će se održati u Kini od 11. do 14. oktobra predstavljati našu zemlju.

Svetsko takmičenje „21st Century Cup“ iz engleskog jezika namenjeno je ljubiteljima javnog nastupa širom sveta koje je 1996. godine inicirala „Čajna dejli“.

Ove godine se kod nas organizuje po treći put u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad, a u saradnji sa partnerima iz Kine iz „21st Century Cup“.

Na takmičenju su učestvovali đaci i studenti, a ocenjivao ih tročlani žiri u sastavu akademskih profesora Univerziteta u Novom Sadu, kao predstavnik Instituta „Pojas put“ Republike Srbije.

Prošle godine kandidat iz Srbije, Aleksa Radojčić student Pravnog fakuleta Univerziteta u Beogradu, osvojio je četvrto mesto na svetu u takmičenju koje je održano u onlajn formatu zbog pandemije korona virusa.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari