"D Express nema nikakve veze sa štrajkom": Radnik Pošte nakon upada policije u prostorije D Expressa (VIDEO) 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Naravno da D express, niti bilo koja druga privatna kompanija koja se bavi distribucijom i dostavom ekspres pošiljaka, nema veze sa obustavom rada u Pošti, rekao je u Novom danu N1 televizije radnik Pošte Stefan Mitrović.

Prema njegovim rečima, odgovornost za obustavu rada pada isključivo na poslovodstvo Pošte, zbog „nedomaćinskog poslovanja“ godinama unazad.

„To su problemi koji se gomilaju i koji se guraju pod tepih. Ovo je samo eskalacija tog velikog nezadovoljstva kod radnika“, ističe Mitrović.

Dodaje i da D Express verovatno zbog obustave rada u Pošti Srbije ima povećan obim posla, ali ponavlja da ni na koji način nisu povezani sa radnicima koji štrajkuju.

„Moje pitanje za nadležne i odgovorne je koliko će koštati upad UKP bez sudskog naloga u prostorije D Expressa, kada neminovna tužba dođe na naplatu“, kaže Mitrović i ističe da će to da plate građani Srbije iz svog džepa.

U prostorije kompanije D Express sinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije, bez sudskog naloga.

Navode da D Express ima veze sa organizovanjem obustave rada u Pošti Srbije naziva „gnusnim lažima“.

„Ta gnusna laž pojavljuje se od juče, prekjuče, po raznim tabloidima i medijima bliskim aktuelnoj vlasti. Ne znaju šta će, pa boje politički, boje sindikalno. Ne znam ni gde su prostorije D Expressa, a Draganu Đilasu i tom gospodinu Šolaku oči nisam video u životu“, ističe radnik pošte Stefan Mitrović.

Kako kaže, radnici Pošte se bore za golu egzistenciju i nema mesta za upiranje prstom u njih, koji se bore na dostojanstven način.

„Pošta stoji već tri i po nedelje i niko od nadležnih ne želi da reši probleme, u smislu da ih reši na jedan normalan način“, navodi on.

Dodaje da se radnicima koji se i dalje nalaze u štrajku niko ne bavi i da je vlast našla poslušnike koji su nešto potpisali u ime radnika.

„Ali ponovo ističem i podvlačim, ti ljudi koji su bili u Nemanjinoj 11 prekjuče na sastanku apsolutno ne predstavljaju volju radnika koji su u obustavi rada, niti su nas podržali na bilo koji način. Svakodnevno vrše opstrukciju, u sprezi su i sa poslovodstvom i sastanče iza zatvorenih vrata“, kaže Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari