Policija bez sudskog naloga upala u prostorije D Expressa 1Foto: N1

U prostorije kompanije D Express sinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije.

Reporterka N1 sa lica mesta je javila da je policija u zgradi bila oko pet sati i da nije imala sudski nalog.

Policajci su rekli da su navodno došli zbog „određenih neregularnosti u radu kompanije“, navela je reporterka N1.

Ona je podsetila da je sve počelo tako što su se u pojedinim medijima pojavile optužbe kako su navodno „D Express“ i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“.

Reporterka je navela da je ekipa N1 pokušala da priđe prostorijama i da je pitala muškarca sa kačketom UKP-a za sudski nalog, ali da ih je on pitao „Ko ste vi?“.

Ona je dodala da je ispitivanje trajalo dugo i da nije najasnije zašto se krenulo od ove kompanije.

Štrajk poštara ne odgovara ovoj kompaniji jer je do došlo do „zakrčenja“ u ovoj firmi, istakla je reporterka i dodala da štrajk ne ide ni u korist ove kompanije.

Podsetimo, United Grupa je saopštila da je Vlada Srbije koja je nesposobnim rukovođenjem ugrozila egzistenciju zaposlenih u javnom preduzeću Pošta Srbije, odlučila da zloupotrebi institucije za obračun sa United Grupom i upotrebi Službu za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije pokušavajući da za štrajk u JP Pošta okrivi preduzeće D Express, koje pripada United Grupi.

Kako se navodi u saopštenju, nezabeleženi divljački upad u prostorije ove kurirske kompanije i neosnovani pretres po hitnom postupku od strane Službe za suzbijanje kriminala očigledno ima za cilj da isfabrikuje neistine da je kurirska služba D Express kriva za štrajk radnika Pošte sa kojim nema nikakve veze.

„Kompanija D Express nije povezana ni na bilo koji način sa štrajkom radnika Pošte Srbije. Istina je da trenutna situacija na tržištu ne odgovara nijednoj privatnoj kurirskoj službi. Radnici Pošte su štrajkovali i prethodnih godina, pa čak i u vreme kada kompanija D Express nije ni pripadala United Grupi. Štrajkovi u Pošti nisu nikakva novost, ali je očigledno da vlast namerno plasira dezinformacije i pokušava da sakrije od građana istinu zašto su Pošte obustavile rad, tražeći krivca u konkurenstkoj firmi“, navodi United Grupa.

Dodaje se da kompanija D Express u potpunosti posluje u skladu sa zakonom, i nije dala nikakvog povoda za ovaj noćni upad u prostorije od strane Službe za suzbijanje kriminala.

„Zbog nanošenja štete našoj kompaniji i javnog obmanjivanja građana Srbije bićemo prinuđeni da podnesemo tužbe pravosudnim organima“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari