Štrajkački odbor "Dr Laze Lazarevića" za Danas o smeni prof. dr Ivane Stašević Karličić 1Foto: Radmila Briza / Danas

Dr Ljiljana Simić, specijalista psihijatrije i član štrajkačkog odbora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, potvrdila je za Danas da je v.d. direktorka te ustanove prof. dr Ivana Stašević Karličić smenjena.

„Dobili smo nezvanično informaciju posle današnje sednice Vlade Srbije da je smenjena v.d. direktorka Ivana Stašević Karličić. Naš štrajk trajao je punih devet meseci, od 19. septembra prošle godine, kada su se pudružila tri sindikata i nastupila. Od tada smo obišli sve instance, dostavili brojna dokumenta i urgumentaciju zašto mislimo da bi trebalo da dođe do smene v.d. direktorke“, kaže za Danas dr Simić.

Štrajkački odbor "Dr Laze Lazarevića" za Danas o smeni prof. dr Ivane Stašević Karličić 2
Poslednji protest, Foto: R. Marković

Prema njenim rečima, svi su sagledali naše dokaze i evo, posle, doduše, devet meseci dobili smo tu nezvaničnu potvrdu da je sednica Vlade Srbije završena i da je dr Ivana Stašević Karličić razrešena dužnosti.

„Naravno potvrdu te nezvanične informacije očekujemo da ujutru bude objavljena u `Službenom glasniku`. Postoje kandidati koji bi mogli da premoste ovaj period i pomognu da se klinika stabilizuje. Na prvom mestu, da se zaposleni koji su dobili otkaze tokom štrajka vrate na posao. Kroz njihove sudske sporove država će izgubiti veliki novac od odšteta“, ističe naša sagovornica.

Smatramo, dodaje, da bi sve to tgrebalo odmah da se zaustavi, napravi kompromis da ne bi trpele država i klinika.

„Potom bi trebalo polako da se urede odnosi među zaposlenima, hijerarhijski među lekarima i `srednjeg osoblja` i ostalih kako bi se klinika otvorila i krenula sa svojim 160 godina dugim radom. Ideja nam je da otvorimo kliniku građanima“, navodi dr Simić.

Ona dodaje da će svakome kome je potrebna pomoć biti pružena u toj klinici i da može da dođe.

Istovremeno, Danas je pozvao prof. dr Ivanu Stašević Karličić za komentar, ali do objave ovog teksta nismo uspeli da stupimo s njom u kontakt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari