Danas saznaje: Smenjena direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" 1Foto: (1)FoNet/ Zoran Mrđa (2)Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vršilac dužnosti direktora Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u Beogradu dr Ivana Stašević Karličić smenjena je danas sa te funkcije, nezvanično saznaje Danas.

Ona je od 2002. godine zaposlena u Klinici za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević, a na mestu v.d. direktora je od 2017. godine.

Da podsetimo, devet meseci u toj klinici trajao je štrajk zaposlenih. Jedan zahtev nije se menjao – smena v.d. direktorke. Istovremeno, tu kliniku su u proteklom periodu napustile desetine zaposlenih, koji su tvrdili da od v.d. direktorke Ivane Stašević Karličić trpe mobing, dok je ona to negirala.

Reagovala i ministarka Danica Grujičić

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić je u decembru prošle godine izjavila da je predložila da se smeni Ivana Stašević Karličić, ali da samo Vlada Srbije može da donese takvu odluku.

Ministarka je tada podsetila da su 23 lekara napustila kliniku „Laza Lazarević“, a nakon što je Ministarstvo zdravlja analiziralo sve, upućen je predlog da se smeni sadašnja direktorka te ustanove Ivana Stašević Karličić.

„Pošto smo sve izanalizirali u ministarstvu, ja sam kao resorna ministarka predložila da se ona smeni. Međutim ne mogu ja da je smenim pošto je to tercijalna ustanova, nju smenjuje Vlada Srbije. Kada će to biti, da li će biti, ne znam. Predložila sam da se promeni i Upravni odbor, jer skoro svim upravnim odborima je prošao mandat“, rekla je tada Grujičić za TV Pink.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari