Strategija SAD: Stalno vojno prisustvo na Balkanu

Izvršni potpredsednik Atlantskog savjeta Dejmon Vilson rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je neophodna aktivnija uloga Sjedinjenih Država u regionu

Ostavite komentar


  1. Koji su licemeri ovi ameri, da čovek ne poveruje šta oni sve izmišljaju i podmeću,samo dabi ostvarili svoje ciljeve.Neće se tako lako predati srpski narod, mnogo će vode i godina proći dok ameri budu dobrodošli na ovim prostorima, a toće biti nikada, jer to su okoreli zlikovci i zločinci.

  2. Ovakvim ponašanjem pre svega što zaboravljaju da su sa Srbima uvek bili saveznici ali da su krajem XX veka naglo "Zaboravili" to skoro dvovekovno savezništvo. Američki generali su direktno pomagali "Bljesak" i "Oluju" sa ličnim angažovanjem ambasadora SAD u Hrvatskoj na isterivanju 300.000 hrvatskih Srba. I u prvom i u drugom svetskom ratu zajedno smo se borili protiv Austrougarske i njenih Kvislinga. U drugom protiv Trećeg Rajha i njenih krvnika SS Handžar divizije, balista i ustaša da bi krajem prošlog veka, pre svega baš SAD bombardovali svoje vekovne savezni me da bi ti isti dojučerašnji neprijatelji postali saveznici u stvaranju Velikih Albanija, NDH i čak tri muslimanske države u srcu evrope i ako smo mislili da smo sa Turcima i poternicama završili pre 100 godina. Niste hteli da nas posle petog oktobra primite u NATO, sada kada je Putinova Rusija jača nego ikad a svog predsednika naplaćene na svakom koraku nemate. kapaciteta za bilo kakav uticaj barem što se Srbije, Republika Srpske i KiM tiče. Zašto nikada niste kao Rusi rekli: "Mi podržavamo svaki dogovor" nego uvek ultimativno namećete za Srbiju i Srbe neprihvatljiva rešenja.

  3. EJ SHVATI ,NIKOME U ŽIVOTU NETREBATE.GDE GOD DA STE OKO VAS JE SMRAD.SJE*ALI STE CIVILIZACIJU SVOJIM BOLESNIM UMOVIMA.

  4. Кад ћемо ми да успоставимо стално војно присуство у нашој јужној покрајини, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности? САД сада предложу неко своје војно присуство које није подупрто никаквом резолуцијом.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.