Struka protiv doživotnog zatvora bez uslovne

Nevladin sektor sve glasniji u kritikama najavljenog pooštravanja krivičnih sankcija

Ostavite komentar


  1. Dobro bre ljudi,ima li u ovoj zemlji normalnih ljudi.Pa da li je moguće da se ovoliko razmimoilaze mišljenja onih od kojih se to ne očekuje.Konačno i šta se čeka,dogovorite se bre svi zajedno,dosta više zamajavanja i zefrkavanja,jeste li bre svi vi normalni.Samo sedite u foteljama, dobijate plate od para koje vam svi mi dajemo i šta radite,pa nište,sram vas sve bilo.

    1. U foteljama sede nekompetentni.
      U foteljama sede oni koji odbijaju mišljenja stručnih iz struke.
      U foteljama sede oni kojima je zadatak samo Populizam.
      U foteljama sede oni čije glasačko telo u velikom procentu čini neobrazovan sloj glasača.
      U foteljama sede oni koje je postavio Vođa i koga morajui hoće da slede upotpunoj ignoranciji svega što ne potiče od njega samog.
      Zaključak: Ufoteljama sede nestručne, slepe careve sluge i nema ni jednog koji će reći: Car je go!

  2. Gde su prava žrtava? Zašto se uvek brine o nečovečnoj kazni i brine za prava ubica? Odgajate dete i onda ga neko ubije zato što mu se prohtelo i treba da ubica ima neko pravo ?Ako je kazna doživotna, znaš da ćeš je dobiti ako nekog ubiješ i to učiniš , sam si izabrao kaznu – nije ti sudija presudio . Pravnici samo gledaju kako da bolje prodaju svoje usluge i zato im trebaju veći rasponi kazni da bi se mogli cenjkati, kao na pijaci. Pravda ne stanuje kod pravnika .

  3. Prvo treba poboljsati uslove zivota u zatvorima, pa ce ta dilema biti manje teska. Zatvor treba da bude mesto gde ce zatvorenik nauciti kako da zivi normalno sa drugim ljudima, da nikome ne nanosi bol i da izadje na kraj sa svojim psihickim tegobama. Neko ko ubije ili siluje dete sigurno nije srecna i zadovoljna osoba. Ako je zatvor udobno i cisto mesto, gde ce on imati sve sto mu treba, ukljucivo i psihijatrijsku pomoc, nece imati razloga da zuri da ga napusti.

  4. „Struka“???? opet neka NVO koja nam zivi na grbaci? Samo Politicarima i kriminalcima moze da „ne odgovara“ ovakav propis, prvima jer nisu ubedjeni da su dozivotno zasticeni a drugima ocogledno.

    1. Vi Dr? Važi. Struka je struka. Primitivci su primitivci. Od kad je sveta je tako.

  5. Za sva navedena dela,po meni, i treba biti opcija dozivotnog bez pomilovanja ili uslovne. U skladu sa prirodom iz rsenog dela, za koje se nadam da ste procitali kakva su. Ne dzeparenje, ne narusavanje javnog reda- dela poput tog zasluzuju opciju takve kazne

    1. Pročitajte šta je Ustav. I šta je Kršenje ustava. A da uvedemo Smrtnu? Dobra ideja, ha?

      1. Ne treba uvesti smrtnu kaznu. Ne treba ni besnog psa ubiti ako je nekoga napao, ali ga treba izolovati.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.