Student prava dobio pretnje smrću nakon što je pobedio fakultet na sudu

Ostavite komentar


  1. Jako los clanak. Cela prica zbunjujuca, bez pravih informacija. Novinar treba da ima odgovornost za ono sto napise i da dobro proveri informacije pre nego narusi rejting tskve institucije koju su prosli hiljade studenata i odlicnih pravnika.

    1. Clanak nije los i novinar je napisao da je student POBEDIO FAKULTET NA SUDU i da je dobio pretnje smrcu . I to je sigurno tako . A rejting institucije nije narusio novinar , nego su oni sami u toj instituciji narusili svoj rejting . Ne moze da dobije potvrdu o polozenim ispitima ? Kako to ?

    2. Tako je!Stiče se utisak da je tekst napisan samo da bi mogli da napišu kako je Sonja Biserko pisala predsedniku i premijerki…Ni ovoga puta nisu mogli a da se ne zakače za njihova imena! A o Sonjici Biserko treba da steknemo utisak da je anđeo ( milosrđa?)

    3. @ Nina Grbovic Ne znam na osnovu cega zakljuciste da novinar nije proverio informacije , te time on narusava neciji rejting ? Mozda je proverio informacije , pa pise na osnovu proverenih informacija ? I valjda novinar ima odgovornost za ono sto je napisao ? Kako Vi mislite da nema ?

  2. Na vojvodjanskim fakultetima već decenijama vlada bezvlašće, odnosno razne zloupotrebe.Nije ni čudo kada su za režim važniji estrada i starlete, a ne visoko školstvo.

  3. Mislim da sam razumeo i shvatio sta ste hteli da kazete i slazem se . Samo je stvar u tome da oni nisu POGRESILI kako Vi rekoste . Da su pogresili , onda bi zaista bilo potrebno ukinuti fakultet , ali tu je nesto drugo u pitanju .

  4. Stvarno nevidjena bruka,da li u sudstvu ,da li na faxu,44 osobe potpise,a jedan sudija donese odluku

  5. Bez obzira šta neko radio, makar bilo delo usnereno protiv slobode i nezavisnosti univerziteta, mora mu se izdati potvrda o položenim ispitima. To bi pravnici morali znati. Jedino što ovom mladom čoveku otežava položaj u srpskom društvu je, nepotrebno uvlačenje NVO nadničara. Na balkanskim prostorima poslednjih 15-20 godina, umesto da aktivno ukazuju na nepravilnosti u društvu, rad im se uglavnom svodi na naručene -unapred plaćene aktivnosti, za račun finansijera. Podrška borbi protiv ušančenih grupa i pojedinaca u mnogim državnim ustanovama i organima

  6. Сваки “државни“ факултет постао је породично предузеће запослених.
    Наравно да је све истина и да је још горе.

  7. Za mene je u celoj ovoj priči fascinantno što je sud doneo odluku u korist studenata (sam protiv svih), to je znak da se u ovoj državi ipak nešto menja i da postoje sudije koje misle svojom glavom i donose odluke na način kako to zakon propisuje.

  8. Nije mi jasno sta ima da potpisuju umesto da podnesu tuzbu, ako imaju dokaza da je uradio to za sta ga optuzuju. Pravnici.

  9. Iako ne znamo razloge zbog kojih je Karanović isključen, šta mu se stavlja na teret, simptomatično je da se u sve uključila velika osvedočena prijateljica srpske države, naroda i institucija- Sonja Biserko…Velika greška…Ko sad da poveruje da je taj student u pravu?!

  10. I sta sada misli mali da Ako sve optuzuje za lopovluk,da je zasticen I da moze kako hoce,e pa mora snisiti posledice svojih Reci,pametniji su profesori od malog students koji zamisljas da je svetac I ne postuje fakultet kao instituciju…..kraj price

    1. Da li je kraj price ? A sta ako je mali nekoga optuzio za lopovluk i bio u pravu? Ali posto su profesori pametniji , ne smeju biti optuzeni , jer mali mora da postuje fakultet kao instituciju ! I ko kaze da ne postuje fakultet kao instituciju ? A kakvi ljudi tu rade …? Nema veze !!

      1. Mali postuje fakultet kao instituciju zato je i podneo tuzbu ali ne postuje strucno osoblje fakulteta koje je sebi dozvolilo luksuz da ih na sudu dobije jedan student fakticki pocetnik. Sad treba samo rastumaciti da li su studenta dobro naucili ili su totalne neznalice kad su sebi dozvolili ovakvu blamazu.

  11. Stvar je banalna i jadna. Ovaj Fakultet predobro plaćenih profesora vodi računa samo o svom blagoutrobiju. Sve ostalo je maje važno, a naročito pravda, etika i druge trice za naivne. Godinama ovaj Fakultet neće studentima da izdaje potvrde o položenim ispitima jer sa tim potvrdama prelaze na druge Pravne fakultete što ih lišava ih uplata od tih studenata. Ko bolje od Pravnog fakulteta zna kako se nezakonito ponašati!

  12. Верујем да га је факултет са разлогом суспендовао.Не разумем како могу да му не дају уверење о положеним испитима,то није власништво факултета већ студента.Штета је што ће трошкове платити факултет,то треба да плате потписани орофесори из свог џепа.

  13. Ne ulazeći u detalje u ovom slučaju ili kazniti odgovorne na fakultetu ili sudije. Nemoguće je da su i jedni i drugi u pravu. Velika bruka. Izq ovoga se izgleda krije organizovani kriminal.

  14. Pravda je ljudska kategorija. Po Svetom pismu (Jeremija) nikada se ne moze do kraja verovati coveku.Jeremija: Nek je proklet onaj koji veruje coveku. Da bi se ostvarila PRAVDA u bilo kojoj drzavi na Planeti postoji citav niz ljudskih prepreka. Zbog toga je potrebno da se konsultuju preporuke iz Svetog pisma. Ko se drzi ovoga UVEK pobedjuje. Jedino je razlicito vreme POBEDE, koje zavisi od bliskosti osobe prema STVORITELJU.

Ostavite komentar


Društvo

Treći dan potrage za nestalom devojčicom: Bageri u dvorištu kuće gde se igrala Danka Ilić, prisutni i vatrogasci spasioci 10

Treći dan potrage za nestalom devojčicom: Bageri u dvorištu kuće gde se igrala Danka Ilić, prisutni i vatrogasci spasioci

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u borskom naselju Banjsko Polje, a potraga za njom ušla je u treći dan. MUP nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta. Kako nam je potvrđeno iz policije, u dvorištu porodične kuće je bager koji čisti teren, a na snimcima medija vidi se da su oko 12.50 ka dvorištu išli i vatrogasci spasioci.

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.