Studenti vide da je car go

U Srbiji danas postoji nasilje nad zdravim razumom i medijski mrak. Ovo su bili "kobajagi" izbori posle kojih bi najbolje bilo formirati Vladu nacionalnog jedinstva.
Natalija Jovanović, dekanka Filozofskog fakulteta u Nišu

Ostavite komentar


  1. Harun el Pusah je go, ali je go i dobri vezir Iznogud, koji bi da postane kalif umesto kalifa. A na TV uglavnom deca poznatih. Pocinjem da se plasim od te skojevske iskljucivosti i ostrascenosti "svojoj pobedi cemo podrediti apsolutno sve, ko nije sa nama on je protiv nas".

  2. Sa ubistvom Đinđića potopljene su sve naše nade ! Sve ovo se dešava zbog kukavice i neobaveštenog Koštunice ! AV je samo posledica Koštunicinog nerada.

  3. Voleo bih da mi profesorka objasni protivurečnosti u njenim razmišljanjima. Izgleda da smo od 2000. do 2012 živeli u najdemokratskijoj, najbogatijoj i najnaprednijoj državi, čim nigde ne spominje probleme iz tog perioda. A onda u poslednjoj rečenici sve to poriče. A tu su i svi problemi ovog društva. Borili smo sr za demokratsko društvo, a onda su došle "demokrate", da ne kažem burazeri i dokrajčili ovu zemlju. Za odliv mozgova nije kriv Vučić već ovi pre njega. Oni su nam ubili svaku nadu, oni su nam pokazali da je nebitno ko je na vlasti. Ili profesorka i ja nismo u tom periodu živeli u istoj državi? Ja se iz ove nisam selio. Biće da je imala neke privilegije, koje sad gubi. Uz to, neka prvo reši stvari na svom fakultetu. Mislim, glupo je da baš svi znaju koliko koji ispit košta da bi ga položio. A zna se da riba smrdi od glave. I dosta je poturanja po medijima ovih "objektivnih intelektualaca". Niti su objektivni, a niti su svi profesori intelektualci. Znam, jer imam prijatelje među njima. I stvarno ne znam o kakvom medijskom mraku se priča?! Jeste Vučić iskoristio rupu u zakonu o izborima, pa se u kampanji pojavljivao kao premijer koji je radio svoj posao. Da je dobar zakon, on ne bi mogao da se kandiduje dok ne da ostavku. Ali taj zakon je doneo DOS i niste se bunili, tada je bio super. Ali što se tiče priče da se on favorizuje, to je glupost. U većini novina ga pljuju. Ali ste vi protivnici gori botovi od njegovih, pa to ne vidite.

  4. Ovo su pogledi sa folozofske strane, pri čemu se ne spominje ono što je najvažnije, a to je kapitalistički sistem koji nam je nametnut, kada su naši politički akteri u vidu stranaka dobili na ceo društveni i državni kapital i ljudske resurse na raspolaganje, koje prema diktatu Zapada je trebalo da se privatizuje. Ja kao inženjer i dugogodišnji direktor to znam šta znači, zbog čega sam demonstrativno napustio takvo radno mesto 1997., gde su politički derektori, po zanimanju Srbi, a članovi tada mahom SPS, na Kosovu delili profit sa albanskim trgovcima u najvećem proizvodnom sistemu za građevinske materijale na Balkanu. Od kojih para, zapolsenim Albancima su davali samo kao socijalnu pomoć, uz potvdu da im je neko umro ili je teško bolestan. Za sebe su uzimali koliko mogu da nose, dok su Albanci trgovci morali svoj dobitak da dele sa pripadnicima OVK u vreme formiranja. Ovo što ja pričam još bolje zna inđnjer i izuzetan menadžer, no i političar Nebojša Čović, koji je jedini bio sposoban za ulogu koju je imao u Vladi dr folozofije Zorana Đinđića. Zboga čega i danas trpi napade od nekih nedoraslih članova te Vlade, kao što je Čedomir Jovanović. Jedino, i prvi put, je Čović bio cenjen od svih sila Zapada i vojnih i političkih u vreme oružane pobune Albanaca u dolinamai Preševa, Bujanovca i Medveđa. Drugi koji sada vodi tekstilnu industruju, Milan Knežević ima najveći problem sa sadšnjom Vladom, jer izjavljuje: „Dajte nam taj novac koje dajete strancima, mi ćemo zaposliti sve nezaposelne u Srbiji“. A kako, kada predsednik Vlade od stranaca dobija milione. Nadam se da ova zadnja rečenica jasno pokazuje novinarima, no i profesorici folozofije, koliko je veliki prolem. Jer lav drži jelena u svojim kanđama, dok studenti bi heli da mu ga otmu.

  5. Čestitke hrabroj i slobodoumnoj profesorki.Trebalo bi za lečenje našeg podaničkog mentalitea mnogo više ovakvih osoba, ali i studenti su načeli kancer koji samo što nas nije zbrisao.

  6. Sklonite ovu ženetinu iz medija da nam ne kompromituje proteste. Ako je došlo do toga da nas banane zastupaju izgubili smo i proteste i Srbiju!

  7. Sramota je da ovu osobu stavljate u isti red sa ovim časnim ljudima koji protestuju. Radi se o politikantu. Upravo je ona zaslužna za sve nevolje ovog društva. Zajedno sa mužem Bananom bila je u lokalnoj koaliciji sa niškim SNS-om do septembra prošle godine. Pošto su ga izbacili sa mesta direktora Direkcije za izgradnju grada, sad je počela da glumi opozicionara. Ona je u sukobu sa elementarnim moralom. Sramota. Tamo gde obavlja dekansku funkciju je napravila takvu korupciju, nepotizam, političko zapošljavanje, bezakonje, svađe i spletkarenja, kakve nisu nikad pre toga u tim bolesnim razmerama bile prisutne na tom fakultetu. Ako je neko go, onda je to upravo Natalija Jovanović.

  8. Moj otac je govorio "Fetišizam je nikao na bunjištu neznanja". Nisam ni znao koliko je u pravu! Za gospođu Nataliju puno poštovanja!

  9. Sam kraj teksta me je posebno zaintrigirao kada se uvazena dekanka poziva na pokojnog premjera Zorana Djindjica koga za vreme zivota cinimi se i nije posebno cenila i postovala sobzirom da su pripadali razlicitimpolitickim opcijama.Gospodja Jovanovic je bila clan SPO-a.doduse ne tako aktivna kao njen suprug koji je bio prdsednik opstinskog odbora SPO-a u Nisu i nosilac svig mogucih vodecih funkcija u gadu Nisu.Ime Zorana Djindjica se nerado izgovaralo u krugovima u kojima se je kretala gospodja dekanka.I ako je od nje-mnogo je.

  10. Tragikomedija. Ovo je poslednja osoba koja je zaslužila da se pojavi na ovom opravdanom političkom protestu. Bruka i sramota. Politikant koji je sa svojim mužem Bananom uništila sve što je moglo da se uništi u Nišu. Najpre kao član SPO, a zatim i u URS-u. Ojadili su Direkciju za izgradnju Niša. Pošto su izbačeni iz gradske koalicije, sad pokušava da trguje sa SNS-om ne bi li za muža dobila neko javno preduzeće. Jad i beda. Došla je da se slika, a zatim je jutros otišla da provede praznike u svojoj vili u Solunu. Nju ne interesuju studenti, a ni njen Filozofski fakultet. Bori se samo za lični interes. Besramna ličnost.

  11. Studenti dobro znaju i da je njihova dekanka gola. Promenila je više partija, stanova i automobila, nego što je napisala knjiga. Znaju i da je spletkaroš, politikan, lažov, autokrata. Poslednja osoba koja je zaslužila da bilo šta kaže o protestima.

  12. U Nišu je svima nama dobro poznata ova osoba. Na žalost, ne znamo je ni po čemu dobrom. Razočarani smo što joj je ustupljen prostor u Danas-u. Radi se o velikom političkom manipulatoru. Zajedno sa mužem Branislavom Bananom Jovanovićem je dvadeset godina vedrila i oblačila po niškim javnim preduzećima. Svuda su ostavili pustoš. Nije zaslužila da bude dekan Filozofskog fakulteta pored toliko časnih i kvalitetnih naučnika na tom fakultetu. I te funkcije se dograbila lažnim obećanjima, trgovinom uticaja i spletkama. Za pola godine je na tom uglednom Fakultetu napravila takav haos, politikanstvo, partijsko zapošljavanje, korupciju i nepotizam, te svaku drugu vrstu bezakonja i kriminala, da to više ne liči na naučnu i visokoškolsku instituciju. Uništila je razgranatu međunarodnu saradnju, ukinula je izdavaštvo, za pola godine nije održan nijedan naučni skup. Katastrofa. Manipuliše predstavnicima studentskih organizacija. Udružila se sa sličnim manipulatorkama i politikantima iz fakultetskog Nezavisnog sindikata. Okupila je oko sebe poslušnike i poltrone. Časne profesore mobinguje, uznemirava ih i podmeće im prijave. Crno da ne može biti crnje. Ona samo kompromituje ove iskrene ljude koji protestuju iz želje da Srbija bude bolja.

  13. Intervjuisali ste najkorumpiraniju osobu u Nišu i čitavoj Srbiji. Muža poznatog pod nadimkom Banana hapsili su zbog malverzacija i nezakonja više puta. Ako je došlo do toga da ona govori o protestima, to je definitivno propala stvar…Ovu individuu ne zanimaju studenti, niti građani,već samo način da ućari još koji evrić.

  14. Niste ovu personu smeli staviti u vest o protestima. Ne zaslužuje to ni ona, a ni protestanti jer ih time omalovažavate. Nemoral je njeno prvo ime. Neznanje je njeno drugo ime. U sociološkoj nauci je neprimećena. Nikad se nije ni bavila naukom. Njena predavanja su među studentima okarakterisana kao površna i glupava. Ono u čemu je dostigla određeni nivo veštine je politika i strančarenje. I to je na primitivnom, provincijskom nivou. Napisala je jednu i po knjigu. Radovi su joj na nivou studentskih seminarskih tema. To ništa ne vredi. Nepismeno u svakom pogledu. Ne zaslužuje da se o njoj napiše nijedna pozitivna reč.

  15. Pored svega negativnog što bi mogla da kažem o ovoj dekanki, izrazito pozitivno zrači njena objavljena fotografija. Ona zrači produhovljenošću, intelektualnošću i jednom takoreći metafizičkom dimenzijom. Fotografija sve govori.

  16. Trebalo bi imati na umu još nešto-oni koji su najglasniji, često imaju i neke druge namere. Naime, raspitajte se malo o ““Banetu banani““-lokalnom moćniku, da ne kažem kriminalcu, suprugu uvažene dekanke. Isto tako se raspitajte koliko je dekanka doprinela ““usavršavanju““ kadrova na Filozofskom f. u Nišu-koje sve stručnjake i zašto je oterala! Srdačno! Doc.dr M.M.

  17. Tužan sam kad pročitam da jedna ovakva negativna ličnost uopšte pominje ime velikog Zorana Djindjića. Najvećeg srpskog političara novijeg doba i vrhunskog intelektualca pominje jedno nemoralno stvorenje i osoba koja je najviše sa mužem Bananom radila protiv Zorana u Nišu. To je najružnija zloupotreba koju je ova dekanka mogla da izgovori u ovom intervjuu.

  18. Draga gospodo,nije reč u Srbiji samo o protestima studenata.Istina je da su se oni pojavili javno,ali na stotine hiljada nezadovoljnih ćute iza vrata na praznom stolu i gledaju (ako imaju) TV kada će se sistem promeniti.Ovde u Beloj Crkvi,sedište SNS opkoljavaju nezaposleni i gladni,koji čekaju red sa nadom da će dobiti neki posao.Na pitanje "šta čekaju i šta se ovde nalazi"? dobijamo odgovor:"Ovo je belocrkvanski Biro za zapošljavanje"…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.