Studentska konferencija univerziteta Srbije: Podrška studentima koji su blokirali Filozofski fakultet u Novom Sadu

Ostavite komentar


  1. Stalno sam se pitao kako je Hitler mogao da ima onakvu podršku Nemaca? Sada kada pogledam srpsko društvo, jasno mi je.

  2. Ima jos divne omladine koja ne dozvoljava ustasizaciju srpskih fakulteta. neka ustase idu na sveuciliste u Zagreb. Sirenje ustasko nacisticke mrznje i velicanje genocida nad Srbima vise nece prolaziti bez reakcija

  3. „Dno dna, al’ sve je to vec vidjeno
    dno dna, svi trpimo postidjeno….“

  4. Za vreme komunizma nisi smeo da nosis dugu kosu a sada ne smes da se osisas kratko, Kako se svet menja! Gluosti i onda i sada.

  5. Говор мржње је кривично дело, па ако неко мисли да је Динко крив може га тужити суду. Није било реалне потребе за овим мучним позориштем. Добро је, ипак, да су многи јавно показали на шта су спремни.

  6. Bravo, konačno da neko iznese jasan stav. Da je više takvih, bilo bi više autoriteta i lakše bi se kanalisala volja onih koji ne misle anglosaksonski. Mi Srbi smo mali narod ali imamo „petlju“, ali treba ljudi sa autoritetom koji vide dalje, jasnije i sa kojima ćemo lakše ploviti. Ne znači, ako je neko glasniji da je pametniji i u pravu. Poslušajmo i druge, bolje će nam svima biti. Veliki pozdrav za gospođicu…

  7. Зар тај факултет још није одговорио на захтев студената?
    Грухоњић сада тражи заштиту за себе и каже да ће Председник државе бити одговоран за његову безбедност? Не пада му на памет да и сам одговори на прозивке студената поводом његових изјава у Дубровнику?

  8. Da li je iko bio u prilici da čuje šta je zaista taj profesor rekao na toj tribini u Hrvatskoj? Da li je zaista bilo govora mržnje ili su se pojedini delovi izvlačili iz konteksta i etiketirali? Podsetiću samo na to kolika je hajka bila protiv Balaševića kada je na jednom koncertu rekao da priča na hrvatskom, i to lošiju varijantu-srpski. Odmah su mu zlonamernici prikačili da pljuje po sopstvenom jeziku, po Srbima, Srbiji, da je izdajnik… A on je samo ismejao jednu budalaštinu na duhovit način. Naravno, to je publika prepoznala i smejala se, zajedno sa njim. Većeg partiote od njega i nema mnogo a opet je bio na tapetu kao izdajnik. Zato, oprezno sa opredeljivanjem za neku stranu.

  9. Majstorski zamenjuje teze,
    evo nama nove naprednjačke perjanice!
    Umesto da se odbrane na činjenicu da među osobama koje su upale na FF u NS ima i onih koji nose majice sa likom osuđenog ubice, podržavajući na taj način njegovo delo, kao i da učesnici blokade pozivaju na linč koristeći govor mržnje, ona ponavlja floskule istih huškača i priča o tome da se na osnovu frizure ne može odrediti nečiji politički profil.
    Šta mislite, da li se ona, kao odgovorna članica akademske zajednice koja treba da je leglo kritičkog mišljenja u društvu, potrudila da u celosti odgleda sporni snimak?

  10. Naprotiv, to su sve fino vaspitani, kratko ošišani budući poliričari i kriminalci. Samo takvi ovde uspevaju. A država samo posmatra i potpiruje sukobe među budalama.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.