Subotica: Bez najavljenog dočeka na trgu, sredstva preusmerena mladima i za lečenje dece 1Foto: Natalija Jakovljević

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, usled nestabilne epidemiološke situacije, doneo odluku da sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 4,3 miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu budu preusmerena mladima i za lečenje dece.

“Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost i zato će iznos od 2.9 miliona dinara biti preusmeren  za studentske stipendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je tako iznos od 13,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 28  gradskih stipendija i to za studente koji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100 rangiranih”, navodi se u odluci koju je doneo gradonačelnik na predlog Komisije.

Takođe, deo sredstva, iznos od milion dinara, biće usmeren  na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih 200 dece i mladih koji su konkurisali i dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta.

“Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Subotice time je dopunjena sa još stotinu mladih talenata kojima će na ovaj način grad pomoći”, navodi se u odluci.

Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, biće usmeren na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, odnosno  za lečenje naše dve male sugrađanke Mile Mikulić i Leone Kovač.

“Preko ove Fondacije, grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine  u tekućoj 2021. godini pomogao 28-oro dece”, navodi se u odluci gradonačelnika Subotice.

Inače, početkom decembra Danas je u zajedničkoj analizi objavio da za doček Nove godine na gradskom trgu u Subotici nastupa OK Bend, i da će Grad za ovaj muzički događaj izdvojiti oko 1,3 miliona dinara.

Subotičani su i ovu godinu, zbog epidemije, dočekali bez organizovane proslave, a novac u iznosu od tri miliona dinara bio je preusmeren u humanitarne svrhe – za lečenje bolesnih, mlade talente i stipendiranje studenata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari