Subotica: Formiranje "brisanog prostora" zbog migranata 1Foto: J. Patarčić/Danas

„U toku je formiranje posebnog ’brisanog prostora’ između šumskog i graničnog pojasa, gde će policijske snage držati potpunu kontrolu nad kretanjem migranata kroz subotičku šumu“, izjavio je načelnik Severnobačkog okruga Bojan Šoralov.

Kako navodi, na osnovu informacija koje su iznete tokom zajedničkog sastanka od strane predstavnika Policijske uprave Subotica, „značajno se smanjio broj incidenata u kojima učestvuju migranti, najviše zahvaljujući lišavanju slobode više lica koja su učestvovala u krijumčarskim radnjama“.

Na radnom sastanku su, osim načelnika Severnobačkog upravnog okruga, prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Subotica, regionalnog centra Bezbednosne informativne agencije (BIA) u Subotici, javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, migrantskog kampa u Subotici, direktor opšte bolnice Subotica i načelnik odeljenja za vanredne situacije.

„Ono što nas najviše zabrinjava, bez obzira što policija svakodnevno premešta migrante sa prostora Subotice u prihvatne centre van grada, je njihov konstantan priliv, novopridošlih migranata“, napominje Šoralov.

U narednim danima Šoralov očekuje sastanak u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), na kom će zahtevati još veći broj pripadnika specijalnih policijskih jedinica na prostoru Subotice, posebno u naseljenim mestima koja se nalaze uz samu šumu.

Prema njegovim rečima, zbog izrazito visokih temperatura suočavamo se i sa čestim požarima na teritoriji Subotice.

„Naravno, postoji i sumnja da su požari podmetnuti i iz tog razloga su sve nadležne službe danonoćno u pripravnosti i na terenu“, poručuje.

Podseća da se pre dva dana dogodio manji požar u Mesnoj zajednici Makova Sedmica, u delu Subotičke šume, koji su vatrogasne službe veoma brzo stavile pod kontrolu, a istraga će pokazati uzrok nastanka ovog požara.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari