Subotica: Hrvatsko nacionalno veće održalo prvi deo programa profesionalne orijentacije za osnovce 1Foto: Fejsbuk stranica Hrvatsko nacionalno veće u Republici Srbiji

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog veća u Subotici održano je testiranje učenika sedmog razreda. Testiranje predstavlja prvi deo programa profesionalne orijentacije „GPS – Gdje Poći Sutra!?” koji uključuje profesionalni test ličnosti, interesa i sposobnosti.

Učešće u programu ove godine je uzelo 16 polaznika, a program ima za cilj iniciranje promišljanja među učenicima prilikom odabira profesionalnog puta, odnosno srednje škole i fakulteta.

Drugi deo programa koji uključuje savetovanje, tj. analizu rezultata, individualne razgovore i razne radionice, održaće se u okviru putovanja, o čijem terminu i destinaciji će polaznici biti blagovremeno obavešteni.

Program organizuje Hrvatsko nacionalno veće u saradnji sa Udruženjem „Naša djeca“ i Hrvatskim prosvetnim društvom „Bela Gabrić“, dok je realizaciju programa podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari