Novi obrazovni profili u Politehničkoj školi u Subotici 1Politehnička škola Subotica, foto: Natalija Jakovljević

U narednoj školskoj godini subotički đaci imaće mogućnost da se upišu na tri nova obrazovna profila u Politehničkoj školi, među kojima su Geodetski tehničar, Instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja i Tehničar multimedije.

Geodetski tehničar je novi četvorogodišnji obrazovni profil koji je otvoren na području rada Geodezije i građevinarstva.

Mogućnost da se upiše imaće 30 učenika na srpskom nastavnom jeziku, a tokom školovanja pripremaće se za rad u geodetskim zavodima, institutima i firmama koje se bave premerom zemljišta.

“Ovaj obrazovni profil takođe pruža mogućnost za nastavak školovanja na Građevinskom fakultetu u Subotici koji je otvorio studije Geodezije i na ovaj način smo povezali ono što se radi na fakultetu i kod nas u školi”, kaže Iso Planić, direktor Politehničke škole u Subotici.

Na istom području rada otvoren je i trogodišnji obrazovni profil Instalater vodovoda, grejanja i klima uređaja, koji će moći da upiše ukupno deset đaka na mađarskom nastavnom jeziku.

Oni će tokom školovanja steći znanja i veštine iz ove grupe zanata, a kako je otvoren u saradnji sa JKP “Vodovod i kanalizacija” Subotica, imaće mogućnost i obavljanja prakse u ovom preduzeću.

Na području rada Grafičarstva otvoren je novi četvorogodišnji obrazovni profil Tehničar multimedije, koji će moći da upiše 30 učenika na srpskom nastavnom jeziku.

Tokom školovanja đaci će biti u prilici da steknu kompetencije iz oblasti obrade slike, zvuka i prepreme medijskih događaja.

“Ovaj obrazovni profil se realizuje u saradnji sa televizijama i pozorištem, što će biti i mesta gde će učenici realizovati učenje kroz rad”, poručuje Iso Planić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari