Poslastičarnica „Pelivan“ iz Subotice i dr Nandor Šejmeši predloženi za priznanje Pro Urbe 1Foto: J. Patarčić/Danas

Komisija za dodelu zvanja i priznanja donela je odluku da predloži Skupštini grada Subotice da se priznanje Pro Urbe u 2023. godini dodeli poslastičarnici „Pelivan“ i urologu specijalisti dr Nandoru Šejmešiju.

Za ovo priznanje poslastičarnicu „Pelivan“ predložio je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice, dok je dr Nandora Šejmešija predložio Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i Skupštine AP Vojvodine. Osim njih, nije bilo više predloženih kandidata.

Konačnu odluku o predlogu Komisije za dodelu zvanja i priznanja doneće odbornici i odbornice Skupštine grada Subotice na sednici, koja će se održati u četvrtak, 6. jula.

Priznanje Pro Urbe se dodeljuje za istaknuta dela koja značajno doprinose ugledu grada pravnim i fizičkim licima, kao i drugim organizacijama za istaknute naučne, kulturne i umetničke aktivnosti, odnosno za značajnu delatnost u obrazovanju, komunalnoj, socijalnoj, zdravstvenoj, privrednoj oblasti, kao i onima koji su svojim radom doprineli većem stepenu razvoja javnog reda i mira i licima koja su svojim sportskim i drugim rezultatima pronela slavu svog grada.

Diploma i plaketa priznanja uručuju se na Dan grada, 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine grada Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari