Subotica: Svakog petka projekcije rok opere “Zelenokosa” 1Aleksandar Toković, foto: J. Patarčić

Povodom četiri decenije od igranja čuvene rok opere “Zelenokosa”, Art bioskop “Aleksandar Lifka” u Subotici organizovaće tokom februara, svakog petka u 20 časova, projekciju ovog ostvarenja u filmskom izdanju.

Rok opera “Zelenokosa” u produkciji Gabora Lenđela i Gobi Feher Đule, a u režiji Karolja Vičeka, premijerno je izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Subotici pre 40 godina i nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Predstava je izazvala i veliku pažnju novinara i pozorišnih kritičara, koji su je sa interesovanjem gledali i problemski o njoj pisali.

“Cilj je da se vratimo u vreme pre 40 godina i pokažemo kako je to nekada bilo i koji su to subotički glumci igrali na temu koja je tada zagolicala gradsku javnost, a koja je i danas prisutna. Nažalost, suočavamo se sa problemima koji su činili siže ove predstave, a to je jedan put mlade osobe koja se ne snalazi dovoljno dobro u izazovima koje društvo donosi u svakodnevici”, kazao je Aleksandar Toković, v. d. direktora Art bioskopa “Aleksandar Lifka”.

“Zelenokosa” je bila na repertoaru više od godinu dana, a svako izvođenje predstave je bilo izuzetno posećeno.

Tako će ovog februara biti na repertoaru Art bioskopa, gde će zainteresovani posetioci moći da je pogledaju u filmskom izdanju četiri puta.

“Pozivam sve ljubitelje pozorišta i filmske umetnosti da posete bioskop i da u petak, 4. februara, pogledaju prvu projekciju ‘Zelenokose’. Naredne projekcije biće naredna tri petka, u istom terminu od 20 časova , a to će biti 11, 18, i 25. februara”, pozvao je Toković.

Ulaznice za projekciju koštaće 300 dinara, dok će za grupne posete biti obezbeđen popust.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari