Subotica: U subotu dobrotvorni koncert za akciju "Obrok solidarnosti" 1Porcije kuvanih jela za socijalno ugružene građane, foto:"Obrok solidarnosti"

Dobrotvorni koncert za akciju „Obrok solidarnosti“ biće održan u subotu, 12. marta, sa početkom u 20 časova, u Klubu Mladost u Subotici. Ulaz na koncert je dobrovoljni prilog, a nastupaju: Lepša Brena, Bend JAL i Stroberiz.

Akciju „Obrok solidarnosti“ je pokrenuo kolektiv Združene akcije Krov nad glavom Subotica u novembru 2020. godine, u okviru koje se kuvaju topli obroci za socijalno ugrožene građane na teritoriji grada Subotice.

Akcija se nastavlja i u ovoj godini zahvaljujući jednom solidarnom Subotičaninu, koji je za potrebe ove organizacije obezbedio adekvatan prostor za kuvanje obroka.

„Do sada smo imali 33 akcije kuvanja hrane i kuvali smo za više od 200 ljudi“, navode u ovoj humanitarnoj organizaciji.

Subotica: U subotu dobrotvorni koncert za akciju "Obrok solidarnosti" 2
Foto: Združena akcija Krov nad glavom Subotica

Kako ističu, sve aktivnosti se finansiraju isključivo donacijama solidarnih građana.

„Rad zasnivamo na dobrovoljnoj bazi, međusobnoj saradnji i uvažavanju, koristeći svoje slobodno vreme. Iz tog razloga veoma nam je značajan doprinos zajednice, te vas pozivamo da dođete na dobrotvorni koncert i podržite nas“, navode aktivisti u pozivu.

Podsetimo, Lepša Brena je arhi-pop bend iz Novog Sada, koji kombinuje lirske teme arhitekture, urbanih i posturbanih prostora sa novim talasom, sintvejv muzikom da bi stvorio jedinstven spoj plesne arhitekture.

Bend JAL nastaje 2009. godine u Novom Sadu. Kao inicijator ideje, pevač, tekstopisac i
kompozitor većine pesama je Vedran Ferizović, dok bend potpisuje sve aranžmane.

JAL okuplja muzičare različitih izvođačkih stilova i afiniteta, te se s toga njihova muzika ne može ukrotiti samo jednim od poznatih pravaca rokenrola.

Ipak najveći deo stvaralaštva oslanja se na ska/rege forme i ritmove. Muzički stilovi koji u međusobnom kontaktu proširuju mogućnosti alternativne muzike su još i rok, bluz, folk, džez, pank, i drugo.

Nakon toga nastupa Stroberiz dj set.

Ukoliko građani žele da podrže akciju a nisu u mogućnosti da dođu na koncert, donacije mogu uplatiti i na račun Udruženja Ekoslavija Subotica: 200-3300070101029-06.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari