Subotica: U subotu nastavak protesta i blokade saobraćaja 1Foto: Natalija Jakovljević

Pokret Ekološki ustanak je, putem svog Fejsbuk naloga, pozvao građane i ove subote, 11. decembra, u 14 časova, na nastavak protesta i blokade saobraćajnica širom Srbije, a ovakvu inicijativu su podržali i Subotičani, pretežno oni koji su podržali i prethodne proteste koji je održani prošle subote.

U Subotici je blokada saobraćajnice zakazana na istom mestu, kod zgrade Nove opštine, u trajanju od sat vremena, a poziv na proteste se deli putem društvenih mreža.

Članovi „Ekološkog ustanka“ naveli su, u svom tekstu poziva, da se Aleksandar Vučić „grdno vara ako misli da će sa ispunjenjem dva osnovna zahteva protesti biti zaustavljeni”, nakon što je Vlada juče donela odluku o povlačenju Zakona o eksproprijaciji iz skupštinske procedure, kao i izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.

Kako navode, ovaj Pokret zahteva i da Skupština opštine Loznica, koja će zasedati sredinom decembra, donese odluku o brisanju projekta Jadar iz prostornog plana.

Ukoliko se to ne dogodi, „Ekološki ustanak“ navodi da će pozvati građane na nastavak protesta sve do ispunjenja konačnog cilja – do „proterivanja Rio Tinta iz Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari