Subotički gimnazijalci pobrali nagrade na republičkim takmičenjima 1Foto: J. Patarčić/Danas

Čak 81 učenik Gimnazije “Svetozar Marković” iz Subotice je ove godine učestvovao na republičkom takmičenju iz različitih oblasti, od kojih je 31 đak osvojio neko od prva tri mesta.

Njima u čast, kao i mentorima koji su ih pripremali za takmičenja, priređeno je Veče šampiona u svečanoj sali škole.

“Uglavno su to nauke, ali imamo i nekoliko sportista. I nisu u pitanju timovi, odnosno ni jedna medalja nije timska ili grupna, već su sve individualna ostvarenja i to je ono što je fantastično u celoj priči”, kazao je Dušan Pavlović, direktor Gimnazije “Svetozar Marković”.

Prema njegovim rečima, đaci su ostvarili rezultate koji do sada nisu zapamćeni, pogotovo ako se uzme u obzir da u protekle dve godine nije bilo mnogo takmičenja usled epidemiološke situacije.

“Rezultati su stvarno fantastični, od matematike, fizike, geografije, biologije, italijanskog jezika, prosto republički prvaci na svim takmičenjima. To je iznenadilo i nas, jer nismo znali kakvi će biti efekti obrazovanja posle dve prethodne teške godine”, istakao je Pavlović.

Umesto dodele pohvalnica, škola je ovog puta odlučila da uspešne đake i njihove mentore nagradi na drugačiji način, tako što će sredinom juna otputovati na jednodnevni izlet u Beograd.

“Veoma smo ponosni i želimo u tu čast da ovu decu obradujemo i nagradimo nečim i da im se zahvalimo. Da se zna da se u našoj zemlji uspeh ceni”, poručio je direktor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari