Subotički poljoprivrednici blokirali raskrsnicu kod hotela Patrija od 10 časova, imaju nove zahteve prema Gradskoj upravi 1Foto: Natalija Jakovljević

Subotički poljoprivrednici blokirali raskrsnicu kod hotela Patrija u vremenu od 10 do 20 časova, u zavisnosti od današnjih pregovora u Beogradu.

Kako su najavili, tokom blokade na svakih sat i po vremena praviće se pauza u trajanju od pola sata kako bi se propustila vozila koja se zateknu na raskrsnici, a propuštaće se hitni slučajevi kao i gradske službe.

Subotički poljoprivrednici zahtevaju od Grada da formira Krizni štab i Komisiju za procenu štete na usevima, što je, kako navode, svakako dužna po zakonu da uradi.

„Nakon toga očekujemo da se zakaže sednica Skupštine Grada Subotice i da se uputi zahtev nadležnom ministarstvu za proglašenje elementarne nepogode suše“, rekao je subotički poljoprivrednik Marinko Kujundžić.

Kako ističe, tada će se paori skloniti sa ulica Subotice i nastaviti podršku na neki drugi način svojim kolegama koji pregovaraju sa Vladom Srbije.

„Od Vlade tada očekujemo da na osnovu procene štete i zahteva Skupštine Grada proglasi stanje elementarne nepogode suše na teritoriji Subotice i da nam na osnovu toga omogući ukidanje ili smanjenje naknade za odvodnjavanje, umanji ili ukine zakupninu zemljišta u državnoj svojini, omogući reprogramiranje i odlaganje plaćanja svih poreza, doprinosa, kredita i taksi u nadležnosti republike, pokrajine i grada“, navodi Kujundžić.

Dodaju da poljoprivrednici očekuju da se Gradska uprava drži zakona i da reaguje.

„Da su to uradili kada je trebalo, mi danas ni ne bismo bili ovde“, poručuju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari