Sud ispituje zakonitost procedure, a ne da li je doktorat Malog plagijat

Posle podnošenja žalbe ministra finansija na odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Da u Srbiji funkcionise pravna država i sudovi ne bi Univerzitet u Beogradu ni morao da se bavi pitanjima plagiranja doktorata. Ko danas razume svrhu upravnih procesa i presuda u vezi sa ovim postupcima. Neko krade, a upravni sud zaključi da je narušen postupak ili prekoračen neki rok. I kakav zaključak sledi: nije krao! Upravni sud odlučuje o pravima i obavezama stranke u upravnom postupku, a ne da li je stranka imala pravo da krade i vara pre pokretanja postupka. Ovo samo pokazuje koliko je poremećena svest nekih ljudi i osnovne moralne norme u Srbiji.

    1. Da u Sbiji postoji pravna drzava ne bi bilo ni ove nelegitimno izabrane vlade i predsednika drzave jer su poslednji predsednicki i parlamentarni izbori pokradeni…

  2. Ne brani se tu Siniša Mali, već korumpirani siste,, masa funkcionerskih diploma i doktorata i masa profesora koja je radeći u komisijama za polaganje, glasajući o tome da se ne radi o plagijatu prodali duđu đavolu. Šta treba da se uradi sa jednim FON-om gde nekoliko desetina „profesora“ glasa da se doktorat ne špniđti već da se izrekne opomena? Šta sa Pravnim fakultetom u Kragujevcu, gde je u prodaju ispita umešano dvedesetak profesora, a dluke nema 8-9 godina. Šta ćemo sa doktoratima guvernerke, ministra policije, direktora BIA? To se brani tužbom Malog.

  3. Sinisa ovim lenstinama je trn u oku.Spremamo mi zalbu upravnom sudu gde trazimo da se prvremeno ukine odluka etickog odbora bu do donosenja konacne odluke suda razlog za to je veliko uzmirenje javnosti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.