Sudnicama može vladati pravo, a ne udvaranje političkoj eliti

Advokat Zdenko Tomanović govori za Danas o uticaju vlasti na sudske odluke, odbrani Miroslava Miškovića i sukobima u advokaturi

Ostavite komentar


  1. Tomanović se trudi da naše lopovske tajkune sa puno nedela oslobodi zbog nedostatka dokaza.

  2. Pa nije advokat kriv ako u nedostatku dokaza njegov branjenik bude oslobođen,naš lični utisak o nečijij krivici nije dovoljan dokaz bez obzira na to da li nam je neko simpatičan ili ne.Dokazi koje sakupi tužilaštvo su ti na osnovu kojih se neko oslobađa ili osuđuje,možemo sa ljutiti samo na tužilaštvo ili one koji donose takve zakone da se i kriminakne radnje mogu opravdati zakonom.A zna se zakone donose političari a ne advokati.

  3. Tomanović jako dobro zna ko i kako vlada sada sudnicama u Srbiji, ima i on udela u tome.

  4. Sudnicama treba da vlada pravo za sve gradjane podjednako bilo da su obični gradjani u pitanju ili veliki biznismeni

  5. Imunitet sudijama nije dat da se bave kriminalom mimo osude većč da sude po Zakonu o KD i drugim zakonima Srbije.

  6. Zar nije bilo uticaja na sudstvo za vreme predjasnje vlasti ili sam slep kraj oba oka ?!

  7. Зашто ти наши тако способни адвокати, нису успели да одбране наше генерале и политичаре у Хагу да не труну по белосветским затворима, а овде одбране о ослободе сваког лопова?Па наши лопови добро плаћају, а после од државе наплаћују надохнаду и за адвокате, судије и криминалце је то одлична зарада! Сви се добро потруде па поново деле лову! Од државе су сви независни, лажу да их држава спречава! Сви зависе од својих џепова па раде најбоље да их напуне!Адвокат прича бајке тако да то нико не верује!

  8. Valjda ćemo dočekati dan kad će sudije suditi po zakonima, kada će pravda i pravo biti jednako za sve. Ne mislim da politika, vlast sme da utiče, da se meša u odluke, ali kod nas najviše na su d utiču svi drugi – strani ambasodori, tajne službe, tajkuni, kriminalci. To jednom mora prestati.

  9. Jednom da neko kaže kako sudije moraju da se ponašaju. Zakon i poštovanje zakona moraju uvek biti na prv om mestu i onda neće morati da slušaju svakojake osude, a oni koji ih osuđuju obično su uvek u pravu.

  10. Sudstvo samo treba pravedno da obavlja svoj posao i da ne stiti interese tajkuna, to je cinjenica.

  11. Zasto bi lopovi i tajkuni koji zasluzuju da budu kaznjeni morali da budu privilegovani i da tek tako prodju kao da nista nisu uradili, to stvarno nije fer ni uredu ni u kom slucaju, sudstvo treba da bude na strani istine i pravde.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.