Kako su privatni trgovci oružjem potisnuli državni Jugoimport SDPR?

Ostavite komentar


  1. Stefanovic umasan i u nabavke za vma. Omogucio je firmi eurodijagnostika da prodaje hemikalije za laboratorije vma po 5 puta visim cenama nego sto nude druge firme! To radi preko Ugljese Jovicica!

  2. Nije JUGOINPORT SDPER potisnut, nego lepo kazite, da STRANKA NA VLASTI NA CELU SA VUCICEM JE PLJACKASKA STRANKA. nnista novo i nista cudno, samo treba svaki dan i na svakom mestu napasati DJILASA, pa zar nniko nece da vidi nasu takozvanu SKUPSTINU, elem treba KRUSIK nekako izolovati i potisnuti novim glupostima koje ce zabavljati narod, ma VUCIC JE MALO VECI MACAN OD SVIH DO SAD KOJI SU BILI NA VLASTI, po mom skromnom misljenju SNS JE TVOREVINA SESELJA, kad je video da nema sanse da vlada, kao formiran je SNS, a nikad ni jednu rec protivu VUCICA, osim sto klepa njegove poslanike, a time pravi RIJALITI OD SRBIJE, i na kraju, LEPO JE VICIC SMISLIO jedini neznam jel sam , sad ce kao smanjiti cenzus, uci ce neki anonimusi i eto sledece cetri godine zabave za narod, a on cist ko suza dozvalja ON BOZE MOJ KAKO JE U SRBIJI PRAVI PARLAMENT, NAJ NAJ DEMOKRATIJA, e Vucicu imas jedan problem doduse ne ti vec narod koji je ostao u Srbiji, jedino te brine kako ces vladati kad dnevno stopedest mladih ljudi odlaze, zato nema lustracije lopova , a to je vecina koja ide na SRPSKI DAVOS KOPAONIK, zato stitis STEFANOVICA I OSTALE LOPOVE, DA NI ONI NIKAD NE ODGOVARAJU , A TI JADAN SIROTAN NEMAS NISTA, OSIM STO SI NAJ NAJVREDNIJI I MNOGO RADIS, A TVOJ BRAT JE KAO NEVINASCE, KOJA CE TO KATAKLIZMA BITI KAD ODES SA VLASTI I SVE KRADJE ISPLIVAJU, jedini je NASA TRAGEDIJA STO TI I DALJE VUCE POTEZE KOJI NE DOZVOLJAVAJU DA DA BILO KO DODJE NA VLAST OSIM TEBE. Jedino studenti mogu nesto da urade, ali i njima nedozvoljavas da se vide i cuju

      1. Izvinjavam se zbog slovnih gresaka , napisem i bez kontrole posaljem komentar, ubuduce to necu raditi, a drugo itekako je jasno o cemu sam komentarisao

  3. Deco, odgovor je suštinski prilično prost: država koju zovemo Srbija je neformalno, ali sadržinski skoro sasvim privatizovana.
    Ali, to je većina i htela!?
    Malo šta je na tom nivou/u tom kontekstu slučajno.

  4. Ja samo ne razumem zasto se poredi cena po kojoj je SDPR kupovao mine sa cenom po kojoj su ih GIM i de-facto Tesiceva firma kupovale. 6$ razlike na prvi pogled ne deluje mnogo. SDPR kao drzavna firma je najvise prihodovao od oruzarskog posla jer su zadrzavali vecinu dobiti. Tih 6$ koje je GIM dobijao vise po mini od proizvodne cene je samo 15% od ukupne dobiti! Dakle – ne dobijaju Stefanoviceva i Tesiceva firma za 6$ povoljnije, nego dobijaju kompletan profit bez da su ucestvovali u stvaranju proizvoda! Ne postavlja se tu pitanje o 6$ po mini, nego zasto Krusik uopste radi, zasto se ne ugasi ako drzava od njega nema nikakve koristi. On samo i iskljucivo radi da omoguci privatnim licima (sasvim slucajno povezanim sa drzavnim vrhom poslovnim i porodicnim vezama) da uzmu sve, a da drzavi ne ostane nista.

  5. Glavna zarada je u ofšor firmama. Domaći praktično prodaju sami sebi jer ofšor firma je njihova Zatim ofšor prodaje krajnjem kupcu. Tako je Putin zabranio prodaju nafte ofšor firmama. Važno pitanje je i ko upućuje kupce na te privatnike oni se normalno prvo obraćaju proizvođaču koji je takođe registrovan za spoljnu trgovinu ali neko ih skrene. Takođe kako u trgovini oružjem napraviti dug prema proizvođaču kada se sve plaća debelim avansima i odmah pre preuzimanja robe. Sve ovo je pljačka uz blagoslov Amerike jer roba na kraju stiže njihovim pulenima na ratištu.

    1. 0ptuziti Ilića da je on odgovoran za gubitke Vojne u Kragujevcu su obične Nebuloze…pa zašto je postavljen Petković nego da uništi fabriku kao što je to uradio u Krušik … a onda se sve privatizuje…bićemo tvrdja kapitalisticka, razrovarena zemlja od Nemačke…to nam spremaju momci iu SNS…

  6. Morali bi ste biti u najmanju ruku keramicar I diplomac megatrenda da vam bude dozvoljeno da se bavite ovim cime se ova gospoda sa dna kace bave…Sto bi doli sad je gori…..Citajte malo dalmatinski…

  7. Ima li neka republika iz bivše Jugoslavije da je ne potresaju korupcionaške i druge afere kao i Srbiju. Nije li to posledica komunističke Titove vladavine. Samo što su oni mislili vladaće do veka pa su krali polako a ovi su svesni da neće dugo pa žure da nakradu što više.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.