Sukob ministara oko kampanje za podsticaj rađanja

Izbor slogana za "bebi" kampanju izazvao žestoke reakcije u javnosti, ali i u vlasti

Ostavite komentar


  1. Ama ljudi dosta gluparenja , dajde ljudima , ženama ,parovima pare , novac eure, šta god da mogu deci da vrate detinjstvo kao što su oni imali pa im neće trebati ni pesmice ni slogani ni tužbe ni žalbe ..samo pare..pa ćete videti. Sve pokušavate ali bez para .Pa probajte sa parama…

  2. Ко последњи изађе, нек угаси светло!

  3. Žene koje zatrudne veoma često dobiju otkaz, i drzava ih ni na koji način ne štiti od toga. Ja lično poznajem 4 takva slučaja. I onda kao so na ranu, neko im još okači krivicu što ne radjaju više…

  4. Serbia je jako siromašna država i nehumano je gladni narod podsticati da rađa. Da bi dete odrastalo u humanim uslovima, treba jako puno novca, to bi ste trebali znati.

  5. Sada je uvredljivo da neko očekuje da žene rađaju:Možda bi trebalo muškarci da rađaju.Pa sada je 21.vek. Prirodu smo pobedili odavno. Zato smo i došli dovde i zato je ova tema i imperativna

  6. posle ovog slogana- dosta reči, nek zakmeči, ja sam rešila da rodim još dvoje troje. Deca kmeče
    Majka leleče
    Al’ je savest ne peče
    Zna se šta je preče!

  7. Mnogi komentatori govore da treba novca…… Tačno, ali da li znate koliko desetina milijardi evra je izneto iz zemlje od 2000 do danas!? Da li znate koliko bi iznosila plata da su te milijarde ostale u zemlji? 2000-3000 evra, a penzije 1500 evra! O ovome govori ekonomista Branko Dragaš koga možete gledati na internetu, ali ne i na RTS! Dakle, ne govorite: Srbija je siromašna, već Srbija je opljačkana i znaćete šta da radite ………. smenite ovu vlast……pod hitno!

  8. „Pare su izneli i iznose i dalje…“
    SEBIJA JE OKUPIRANA ZEMLJA OD STRANE FASISTA I UDBO-KOS IZDAJNIKA.

  9. U današnjem svetu sekularizma, neverstva, i pogrešnih životnih vrednosti koje u sebi nose elemente društvenog haosa, pitanje koje se postavlja jednom biblijskom Hrišćaninu je sledeće „kako vaspitavati dete u jednom takvom svetu?“
    Da li različite formalne zabrane mogu imati pozitivan efekat, ili treba ići u korak sa vremenom i moliti se Bogu da dete samo zatvori svoje oči pred svim onim što svet nudi kao alternativu morala i vere.
    U celoj stvari moramo podvući liniju između nečega što se zove „istinsko posvećenje, koje predstavlja proizvod istinske vere u Boga i SVE istine zapisane u njegovoj reči“ i onoga što se može okarakterisati kao „neposvećenje, ili najgore od toga – forma vere, koja se temelji na pogrešnim stanovištima, a ne na reči Božjoj“
    Ovo pomenuto je vrlo bitno, jer vaspitanje deteta ako se ne sprovodi u atmosferi posvećenog doma i samih roditelja kao takvih koji imaju biblijsku veru, i ako nije vođeno rukom samog Gospoda – nikada neće biti potpuno, niti imati svoje plodove.
    Sve ostalo – zabrane, ograničenja, i vaspitanje deteta po principima biblijske vere, samo su popratni elementi, koji uz pomoć Božju izgrađuju karakter i um, pa i sam fizički i mentalni sklop deteta.
    U ovo je na prvom mestu uključena biblijska edukacija ili obrazovanje, koje se prilagođuje s hodno uzastu deteta.
    Na drugom mestu zdravstvena reforma, ili pravilan odnos prema fizičkom zdravlju i čistoti, u kojima je na prvom mestu ishrana, kao i pojam fizičke čistote, i morala i moralnog odnosa prema sebi i drugima ( način ishrane, oblačenja, govora i ponašanja..itd ).
    Spisak zabrana, ili štetnosti svega što može dete da povede pogrešnim putem – mogao bi biti kilometaeski dug, tako da se roditelju prirodno nameće pitanje sa početka ovog komentara „kako vaspitavati dete u jednom takvom svetu?“
    Ipak, roditelji koji vaspitavaju dete po principima „istinskog posvećenja, koje predstavlja proizvod istinske vere u Boga i SVE istine zapisane u njegovoj reči“ treba da imaju savršeno poverenje u Boga, i da se neprestano mole da im on da mudrost, i da ih usmerava u ovom cilju.
    Ako čovek i žena nisu ispunili biblijske uslove po kojima mogu preuzeti teret roditeljstva, a to je „lična biblijska edukacija, i put predanja i posvećenja, tada roditelji nemaju moralno pravo pred Bogom i njegovo dopuštenje da se se upuštaju u jedan takav čin braka i stvaranja potomstva.
    Oni mogu to učiniti jer imaju slobodnu volju, ali time uništavaju i svoj i život deteta u svakom pogledu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.