Sulejman Ugljanin: Bošnjaci nestaju ako nam se uzme Bošnjačko nacionalno veće 1 foto (SDA Sandžaka) : Sulejman Ugljanin

SDA Sandžaka je, kroz usvajanje određenih zakona, uspela da se izbori za ostvarivanje prava Bošnjaka u Srbiji – ocenio je lider te partije Sulejman Ugljanin.

Na skupu, u Novom Pazaru, na kojem su predstavljeni kandidati sa liste „Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin“ za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), rekao da su ti kadrovi „sposobni da nastave tu borbu“.

“Reč je o dokazanim borcima za dobrobit Bošnjaka. Garantujem, da kandidati sa ove liste sposobni da vode državu, i Srbiju i Crnu Goru i mnoge druge države”,naglasio je Ugljanin.

Kako je rekao, problemi i interesi „zajednički su i jedinstveni za svakog Bošnjaka bez obzira na političku ili neku drugu pripadnost i zato obavezuju na jedinstvo“.

Kandidati za većnike sa liste, koju je podržala SDA Sandžaka, „oslobođeni su svih partijskih obaveza, koalicionih pogađanja i svih ucena“.

“Oni imaju znanja i sposobnosti da samostalno vode BNV, bez toga da im neko iz Vlade Srbije ili koalicioni partneri vladajuće garniture, koji su se kandidovali da otmu BNV od Bošnjaka i da ga stave pod kontrolu Aleksandra Vučića. Varaju se, oni koji izlaze na izbore za BNV kao političke partije, da će zbog koalicionih dogovora u aprilu ove godine, mogu da uzmu BNV. Ako ga oni uzmu, Bošnjaci će nestati”, poručio je Ugljanin.

Ugljanin, nekada neosporni lider Bošnjaka, osnivač je i u više mandata bio je predsednik nacionalnog saveta Bošnjaka.

Kadrovi SDA Sandžaka, 31 godinu, rukovode bošnjačkim nacionalnim savetom. Samo u poslednja dva mandata, Ugljaninova lista je morala da pravi koaliciju.

Za predstojeće izbore, 13. novembra, proglašene su četiri liste.

Za većnička mesta u novom sazivu BNV, boriće se i liste „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“, „Za slobodno Vijeće – Stranka pravde i pomirenja – dr Misala Pramenković“ i novoproglašena „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane – Admir Muratović“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari