Zamenik Republičkog tužioca, Milan Draškić, pismeno je obavestio bivšeg „otporaša“iz Požarevca da je njegov podnesak koji je uputio ministarki Pravde, Snežani Malović, državnom sekretaru minastarstva Pravde, Slobodanu Homenu i Okružnom javnom tužiocu u Požarevcu, na osnovu člana 12. Stav 2. Zakona o javnom tužilaštvu ustupili na nadležnost Opštinskom javnom tižilaštvu u Negotinu.

Podnesak po svom sadržaju ujedno predstavlja i krivičnu prijavu protiv zamenika Okružnog tužioca u Požarevcu Dmitra Krsteva, zbog krivičnog dela iznuđivanje iskaza. Za pretnje koje je Krstev uputio „otporašu“,Milovanović je obavešten da tu ima elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138/1.KZ,koje se goni po privatnoj tužbi,piše u obaveštenju Republičkog javnog tužilaštva.

Milovanović kaže da mu Krstev preti jer je javno govorio o pozadini zbog čega je odustao da goni Marka Miloševića u slučaju“motorna testera“,I dodaje:“U julu 2005.godine sam pred Krstevim povukao predhodni iskaz protiv Marka I rekao da se ne sećam da mi je pretio motornom testerom.Krstev mi je dao da podpišem već unapred napisanu službenu belešku, kojom se izjašnjavam da ne teretim Marka.Mojim odustajanjem, Opštinski sud u Požarevcu oslobodio je krivične odgovornosti Marka Miloševića, što je bio uslov da Marko dobije politički azil u Rusiji“. Zamenik Okružnog tužioca Dmitar Krstev nije želeo da komentariše optužbe Milovanovića,nazivajući ih besmislicama.

„Iznenadjen sam I ujedno vrlo zadovoljan brzinom kojom je ministarstvo Pravde I Republičko tužilaštvo reagovalo na moj podnesak.To mi daje nadu da će se pravosudje vrlo brzo reformisati i da će Krstev pravedno biti kažnjen za sva zla koje je naneo meni I mojoj porodici“, rekao je Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari