Srbija žali na stadionu, Hrvatska slavi uz "kazalište"

Pre 22 godine započela vojna akcija Oluja koja je prethodila zvaničnom završetku rata u Hrvatskoj

Ostavite komentar


  1. Slava im ! S tugom i zaljenjem se prisecamo raketiranja hrvatskog aviona koji je u smrt odneo moju rodbinu a da za taj zlocin niko nikad nije odgovarao …

  2. hrvatska treba da palti ratnu odstetu nasem narodu ,jer je izvrsila nevidjeni genocid genocid nad srpskim narodom koji medjunarodna zajednica nepriznaje i sem ratne odstete hrvatska treba da se izvini za genocid nad srpskim narodom pohapsi sve generale vojnike i ostale zlocince i izvede ih pred lice pravde a ne da hvata jadne nase sto se vrate na svoja ognjista ili samo odu da obidju rodbinu a hrvatska ih po nekoj izmisljenoj poternici hapsi i jos da dodam i da hrvatska sem ratne odstete nasem srpskom narodu treba da plati i odstetu iz ndh i to i srbima jevrejima i ostalima pa da vidimo onda neka slave a kazaliste neka vas je sramota sto ste prihvatili da imate koncert na mestu gde ste prognali nas jadan narod sram vas bilo i vas i vasu ustasku drzavu….

  3. Резултат овог подухвата представљају угашена огњишта, необрађене њиве и запуштена гробља. Туга…

  4. Samo neka oni slave neciju tugu, njima ce se to na kraju obiti o glavu. Drago mi je sto je Srbija pocela da se seca tog datuma i da ga obelezava.

  5. Strasno,ovim Hrvatima treba naplatiti ratnu ostetu a nasem stradalom narodu SLAVA I MIR !

  6. Mi ne smemo nikad da zaboravimo taj dan, a oni koji proslavljaju stradanje jednog naroda, neće sigurno dobro proći!!!

  7. Neka slave oni, samo nemoj da ponavljaju zlocine, jer cemo na to odreagovati, a ovo nije nista novo.

  8. Za ove 22 godine osvetljeni su mnogi aspekti "Oluje" od tvrdoglavosti krajiskog rukovodstva, preko izdaje Jugoslavije, americkog finansiranja i logisticke podrske samoj akciji, zlocina tokom i nakon operacije, prica iz izbeglickih kolona, istorije srpsko-hrvatskih antagonizama itd. Jedino jos niko ozbiljnije nije pokrenuo temu na koji nacin su krajiske izbeglice docekane u Jugoslaviji tog vrelog avgusta 1995. godine! Bile su to jezive scene! Niko jos nije priznao ni sebicnost prema pripadnicima vlastitog naroda, a kamoli zlocine nad ljudima druge nacionalne opredeljenosti!

  9. страшно је то што се догодило пре 22 године. не поновило се.

  10. Ovo je mnogo veći genocid od onog koji se desio u Srebrenici, a opet, on se slavi u Hrvatskoj što mi je nepojmljivo. Pitam se šta bi bilo da se u Srbiji slavi ““““oslobođenje Srebrenice““““. Neka je slava palim ljudima u ovom zločinu.

  11. Tragičan dan za srpski narod mora ostati u kolektivnoj svesti da nam se tako nešto više nikada ne ponovi.

  12. Velika sramota za Hrvatsku i hrvatski narod.Toliko nevinih žrtava a oni slave.

  13. Neka Hrvatima služi na čast proslava na dan kada su proterali 220.000 Srba i ubili nekoliko hiljada nedužnih.To govori o njima.

  14. Hrvati se ničega ne stide pa ni zločina koji je proterao 250.000 Srba i gde je ubijeno i nestalo nekoliko hiljada.

  15. Hrvatska slavi što su uspeli ali samo ne znam u čemu?! Srbija je uz ljude koji su bol pretrpeli ali Hrvatska neće proći nekažnjeno jer EU će morati da postavi granice i podvuče crtu kakvu su patnju ,bol i štetu pretrpeli Srbi!

  16. Strasno. Ljudi ce danas na 40 stepeni putovati 100-300 kilometara radi njivove promocije. Daj boze da prodje bez posledica. I vecina ne ide dobrovoljno. A to ce narod napaceni da kosta ko zna koliko para.

  17. Sta je sa preko 20.000 srpskh stanova u Hrvatskoj? Zar je i to Boris Tadic poklonio kroasanima?

  18. Nemam reci koje bi opisale ovo moje osecanje prema Hrvatima. Ocigledno su jako losi ljudi,sramota za covecanstvo

  19. Upravo to sto Hrvati slave je posledica jednog velikok ,,kazalist,,nikakva briljantna pobeda Hrvata sw nije desila,sve je rezultat dogovora relacije CIA,Milosevic,Tudjman.

  20. Često citiram poznatuizreku od našeg diplomate i pesnika Jovana Dučića koji je u jednoj rečenici okarekterisao Hrvate: "Hrvati su hrabar narod,ali ne zbog toga što se ničega ne boje,već zato što se ničega ne stide".

  21. Da je Milosevic uspeo 1998/99 da protera 2 miliona kosovskih Albanaca, da li bi Beograd zalio za njima ili bi slavio Dan Pobede?

Ostavite komentar


Suočavanje

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.